Elég volt!

2009.06.26.

Már megint hülyének néznek bennünket!

 

(tíz tíz tíz) ha kompromisszum készek vagyunk. Némi alkudozás, és vita után sikerült kialakítani egy közös elképzelést. Mondjuk igen igen kompromisszumkésznek kellett lennem, mert a szórólap már a nyomdában volt.
Sebaj, -gondoltam- végre valaki csinál valamit, tehát nekünk azt bármi áron támogatnunk kell! Úgy gondoltam, ha az Országos Taxis Szövetség megrázza magát, és hajlandó megmozdulni, akkor megérdemli, hogy a taxisokat oda irányítsuk, és abból csináljunk egy ütőképes érdekvédő szervezetet. Hisz annyiszor mondtam már el, hogy egységben az erő, ne mi legyünk azok akik egységet bontanak.

Lelkesen meg is csináltam a cikket. Kiengedtem, és ellenőrizgettem a linkeket benne. Már ráértem olvasgatni a honlapjukat, és rákattintottam a JELENTKEZZ ÉS CSATLAKOZZ gombra.
Meglepődtem, milyen sokat kérdez, de gondoltam biztos rettentően fontosak ezek az adatok, egy komoly érdekvédő szövetségbe való belépéshez.
Haladtam tovább, és olvasgattam. Érdekes felfedezést tettem.
A nagy sietségben elrontották, a honlapot, elfelejtették odatenni a Belépek az OTSZ-be nevű gombot, és a teljes jogú tagság feltételeit.
Gyorsan hívtam a Zolit, hogy figyelmeztessem, ez így nem lesz jó. Jönnek a taxisok, akik szeretnének belépni, és nem tudnak.
Igen rövid beszélgetés volt. Hamar kiderült, hogy nem véletlen, hanem tudatos döntés volt, hogy mi újhullámosok nem lehetünk tagjai ennek a szervezetnek. Amikor emelt hangon, kioktatott, hogy: (mert ő szereti az őszinte beszédet) szó sem lehet róla, hogy többszáz, netán többezer taxist beengedjen teljes jogú tagként, hisz akkor kezelhetetlenné válik az egész, és nem tudja....nem tudta befejezni mit nem tud, mert leüvöltöttem a fejét, és lecsaptam a telefont.
Igen mérgesen felhívtam pár közös ismerősünket, és megkértem őket segítsenek jobb belátásra bírni, mert nonszensz, hogy egy Országos Taxis Szövetség nevű szervezetnek nem lehet tagja bármely taxis az országban.
Több ígéretet is kaptam, hogy persze meggyőzik, hisz ez tényleg hülyeség így. Megnyugodtam, de természetesen a cikket visszahoztam a főoldalról, mert úgy gondoltam, mi majd akkor adjuk ehhez az arcunkat, ha ez az aminek indult (az én álmaimban)

Egy a szakmát összefogó kezdeményezés, és nem egy újabb pofon, a már így is ezerszer megalázott taxisoknak.

Telt múlt, az idő. Többször Beszéltünk Metál úrral.
Kedves, és mézesmázos volt velem, de nem engedett. A konkrét kérdés elől mindig kitért, mindig megpróbálta megmagyarázni, hogy rosszul látom a helyzetet, és higgyem el, ez a legjobb megoldás.
Sőt. Időnként újra és újra meghazudtolt, hogy szó sincs arról, hogy ne lehetnénk tagok. Majd egy év múlva a támogatói tagságból, valamilyen módon teljes jogú tagság lesz.
Hát én nem vagyok hívő lélek. Ennyire nem.
Kötöttem az ebet a karóhoz, és kilátásba helyeztem, hogy ha nem adja meg (annak a szerintem maximum húsz harminc embernek aki ezzel élni szeretne) a teljes jogú tagság lehetőségét, akkor nemhogy támogatni nem fogom, de természetesen, leírom a véleményemet. (mint mindig)
Közben, egyre híresebb ember lett, írtak róla az újságok, bennevót a rádióban, és egyre nehezebb volt vele kommunikálni. Hívtam, nem ért rá, megígérte, hogy visszahív, nem tette, emilt írtam, nem válaszolt.
Lejárt a türelmi idő.


Tehát:

Ez a kezdeményezés jó és támogatandó.

A matricát, aki hozzájut ragassza fel, hogy tényleg látszódjon a külvilág felé:

Sokan vagyunk és egyetértünk.


Egyetértünk abban, hogy a szórólapon lévő célokat az OTSZ megpróbálja tárgyalásos úton megoldani.
Viszont szerintem ne legyetek támogató tagok. Ne adjátok meg adataitokat egy szervezetnek, ahol nem vagytok jogosultak a szervezet döntéseiben való részvételre, ahol nincs jogotok megismerni, a döntések hátterét, ahol nem vagytok mások, mint egy statisztikai adat!

Aki úgy érzi, hogy szeretne komolyabban részt venni a munkában, és anyagilag is támogatni a szervezetet (a teljes jogú tagdíj 400.-/hó) az írjon egy emilt a tagfelvetel@taxiszovetseg.hu címre, és kérje felvételét, az Országos Taxis Szövetség soraiba.
(Sajnos véletlenül, a tagfelvételes emil nem működik:-( Így én személyesen az elnök úrnak küldtem el a tagfelvételi kérelmemet  
elnok@taxiszovetseg.hu )

Optimista vagyok. Ha így qvázi személyesen jelentkezünk, érezni fogja annak a súlyát, hogy elutasítja a szövetségébe jelentkező taxisokat.
A Szövetségbe, melynek neve: Országos Taxis Szövetség

Hiszek az egységben. Sőt! Csak abban hiszek!
Hiszem, hogy csak együtt tudjuk elérni a céljainkat.
Hiszem, hogy ha sokan jelentkezünk, meg tudjuk győzni Metál Zoltán Elnök urat, hogy szüksége van ránk.
Már ha az ő céljai is azok, mint a mieink.


És persze íme, az eredeti cikk:

Mely persze most is érvényes.

 

 

 


Viseled, vagy elviseled?

Csatlakozott hozzánk az Országos Taxis Szövetség!

Csatlakoznak, a 10:10:10 -es akciónkhoz.

Ami persze kompromisszumra kényszerít bennünket is.

Kompromisszumrta annyiban, hogy egy új elemet tettek mellé:    2:02.-

Ez az időpont lenne, mostantól, a tízperces rádiócsend, (figyelmeztető sztrájk) időpontja.

Az időponton volt némi vita, de olyan nyomós érveket sorakoztattak fel, amiket el kellett fogadnom:-)

Akinek van fantáziája, és sokáig nézegeti kicsit jobbrabillentett fejjel, félig lehunyt balszemmel,  (2:02.- ) érteni fogja:-)

És persze, miután  eddig is azt hangsúlyoztuk, hogy a szakmát csak az összefogás lendítheti át a szakadék fölött, ennek az összefogásnak nem lehetünk mi az akadályai.

Tehát csatlakozott hozzánk az Országos Taxis Szövetség, és ennek örömére mi csatlakozunk az Országos Taxis Szövetséghez:

Minden délben, és éjjel, 2:02.- kor tíz perces figyelmeztető sztrájk!

Nyomós érv volt még, hogy szándékukban áll, ötezer szórólapot, és matricát nyomtatni, a kollégák tájékoztatása céljából. 

Íme:

 

 

 

 

 

tomajer@hallotaxi.hu