Taxisgyilkosság - újabb információk

2006.02.06.

A támadó feltételezhetően kívülről, az első szélvédőn keresztül lőtt
Horváth Ferenc, a néhány száz méterre fekvő lovasiskola munkatársa bár a gyilkosság időpontjában még fenn volt, elmondása szerint semmit sem hallott, még a kutyák sem ugattak.

A rendőrség szerint rablógyilkosság történt. A megyei rendőr-főkapitányság életvédelmi nyomozói nagy erőkkel keresik azt a – feltételezhetően – két elkövetőt, akik csütörtökön éjszaka, nem sokkal éjfél előtt meggyilkolta Hegedűs Antal kollégánkat. Kollégái, utasai udvarias, intelligens embernek ismerték. Prommer Péter, a Sopron Taxi vezetője és a társaság tagjai elzárkóztak a nyilatkozattól, mondván, a család kérésére – egyelőre – semmilyen információt nem adnak ki. Kézenfekvő tehát a rablógyilkosság elmélete, de az elkövetés módjából – például abból, hogy egyes információk szerint két tettest keresnek – a rendőrség más következtetésre is juthat, ám erről a nyomozás érdekében hallgattak.

– Még aznap éjjel értesültünk a gyilkosságról – mondta Regényi János, a Lövér Taxi munkatársa. Reggelre már minden kocsin ott volt a fekete gyászszalag. Regényi János még a feltételezését is elutasította annak, hogy a Sopronban évek óta tartó taxisháború következménye lehetett a gyilkosság. Véleménye szerint rablógyilkosság történt, a pénz miatt lőtték le Hegedűs Antalt a Sopron taxi munkatársát.
Sopron felbolydult. Mindenhol a tragédiáról beszéltek az emberek, a legkülönbözőbb elméleteket lehetett hallani a gyilkosság okáról.