Befejeződött a nyomozás a soproni taxisgyilkosság ügyében

2007.04.25.

Taxisgyilkosság - Megöltek egy taxist Sopronban
A tavaly február 2-án Sopronban történt taxisgyilkosság ügyében befejezte a nyomozást a rendőrség. A bűncselekmény idején 19 éves és a korábban fegyőrként dolgozó 26 éves elkövetőt előre kitervelten, nyereségvágyból, közfeladatokat ellátó személy sérelmére elkövetett emberöléssel, fegyveres rablással és más bűntettekkel gyanúsítják - mondta Károlyi Zoltán alezredes, a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság alosztályvezetője az MTI-nek.

Közlése szerint a gyanúsítottak taxival vitették el magukat Sopron külterületére, egy bekötőúton a kocsit megállíttatták, s egyikük hátulról tarkón lőtte a taxist. A tettesek 15 és 21 ezer forint közötti összeget zsákmányoltak. 
Elfogásuk után beismerő vallomást tettek ebben az ügyben.
A bizonyítékok beszerzéséhez azonban többféle vizsgálatra, köztük DNS-vizsgálatra is szükség volt - indokolta a nyomozás elhúzódásának okát az alezredes. 
Károlyi Zoltán szólt arról is, hogy a nyomozás során újabb bűncselekmények is a rendőrség tudomására jutottak, amelyek szintén a gyanúsítottak számlájára írhatók. Kiderült, hogy a taxis életét kioltó fegyverrel tavaly január 21-én rablást követtek el a soproni Ikva játékteremben. Az alkalmazottat megkötözték és 200 ezer forintot vittek magukkal. Ezt a bűncselekményt egyikük beismerte, a másikuk tagadja. 
Fény derült a továbbiakban arra is, hogy az idősebb gyanúsított - aki 2005 május végéig hat éven át fegyőrként dolgozott - néhány hétig 2005 júniusában az érintett játékteremben alkalmazták, ahol mintegy 300 ezer forintot sikkasztott. Ezt a bűncselekményt elismerte. 
A fegyvert egyébként lopta egyik albérlőtársától. Az ügy iratait a rendőrség vádemelési javaslattal továbbította a Győr Megyei Főügyészségnek.     A gyanúsítottak előzetes letartóztatásban vannak.

Forrás: Magyar Távirati Iroda Zrt.