Kizuhantak az utasok

2006.08.20.

Ide nem jutott a fekvőrendőrökből?
3 héten belül a második súlyos közlekedési baleset a Budafoki út és Bertalan Lajos sarkán. Most is T2000-es kolléga szenvedett balesetet és most sem a taxis a hibás. Felháborító rendőri intézkedés.

Éjszaka kollégák értesítése alapján szereztünk tudomást a Budafoki út és a Bertalan Lajos sarkán történt balesetről. Megérkezésemkor szívszorító látvány fogadott. A T2000-es kollégát pont akkor emelték be a mentőautóba.



Alig látszott valami is belőle, hiszen vákuumágyban volt. Ez volt az első jel arra nézve, hogy nagy lehet a baj. A roncsok is mutatták a baleset erejét. A taxiban 3 külföldi állampolgár utazott. Közülük az egyik az ütközéskor ki is zuhant az autóból. Két utas szorult ellátásra a sérüléseik súlyossága miatt. Az ellenfél – két húszas évei közepét taposó szórakozásból érkező fiatal – sérülésmentesen szállt ki a terepjáróból, ami szintén látványosan tört.



A balesetet szenvedett kollégához közeli taxisok segédkeztek az autóban lévő értékek, személyes holmik biztonságba helyezésénél, hogy ne érhesse további kár a sérült kollégájukat. Pontos információnk nincs sem a kollégánk, sem az utasok állapotáról.



A képanyag is elég hiányos, mivel az intézkedő rendőrök elfogadhatatlan viselkedést tanúsítottak a jelenlévőkkel szemben. Az arra tévedt civil autósokkal alpári hangon beszélt a helyszínen lévő parancsnok. Olyan indokolatlan manőverekre kényszerítve egy fiatal hölgyet, aki el is sírta magát e miatt, de kemény húszárunkat ez sem hatotta meg, hanem még emeltebb hangon adott nyomatékot a hatalmának. Az én munkámat is kifejezetten nehezítette.



Amikor közöltem vele, hogy ki és honnan vagyok és az ominózus Népszavás kollégával történt események után megjelent jogszabályt idéztem, hogy egy újságírónak joga van a helyszínről fényképet készíteni a kordon mögül és mivel jelenleg nincs kordon felhelyezve így onnan fényképezek, ahonnan akarok, kijelentette, hogy akkor most ő meghatározza hol a kordon és egy 1 km-re lévő helyszínt szóban megadva utasított a terep elhagyására, semmibe véve a hatályos jogszabályokat. Szerencsére a taxisokban van még némi összetartás és lapunk híre is kezd a kollégák között elterjedni, így önként két kolléga is felajánlotta, hogy ők bizony készítenek képeket. Nekik és a többi jelenlévő taxisnak is köszönöm a segítséget.

Kollégák, legyen értelme a munkánknak és az itt olvasott tragédiák ne csak mint "érdekesség" jusson el hozzátok! A Budafoki és Bertalan sarkán kicsit vegyük le a lábunkat a gázról. Nekünk van elsőbbségünk, de ez csak akkor ér valamit, ha meg is adják!!!