Gázpisztollyal fenyegetőzött a taxis

2008.10.24.

Visszajáró helyett gázpisztoly
Lövések dördültek csütörtök délután Kaposváron a Füredi utcában: egy taxis lőtt a levegőbe gáz-riasztó pisztollyal, így rendezve az utasaival kialakult pénzügyi vitát. A rendőrséget annak a háznak az egyik lakója értesítette, amely előtt az incidens történt.

A rendőrök kivonultak a helyszínre, a Füredi utca 27. számú épület hátsó bejáratához. Kihallgatták a sértettet, egy középkorú nőt, aki elmondta: élettársával a vasútállomáson szálltak be a taxiba. A városon belüli viteldíj 600 forint. A Füredi utcába vitették magukat. A taxisnak átadtak egy kétezer forintos bankjegyet, de a férfi csak 160 forintot adott vissza. Amikor ezt szóvá tették, a taxis utasította őket, hogy szálljanak ki a kocsiból. És elmondásuk szerint felhívta a figyelmüket, hogy fegyvertartási engedéllyel rendelkezik.

A nő kiszállt a kocsiból, ám továbbra is követelte a taxistól a ténylegesen visszajáró pénzt. A taxis ekkor kiszállt, fegyvert fogott rá, majd a levegőbe lőtt egyet. A sértett és élettársa hátrálni kezdtek, ez alatt a taxis a helyszínről elment. A rendőrök néhány perc alatt elfogták. A férfi átadta a fegyvert, előállították a rendőrkapitányságra. Az ügy részleteinek tisztázása jelenleg is folyik.

 


Fórumunkba időközben friss információk érkeztek:

rpolgar válasz |       2008.10.26. 13:15:19  (22)
Amit ma megtudtam : A gázpisztolyos taxis (így hívják Kaposváron, és mi se térhetünk el ettől hiszen a személyiségi jogok...) csak idénytaxis, bár fordítva mint gondolnánk. A Balaton partján örökölt egy pékséget, ami egész nyáron üzemel, és jól jövedelmez. Ősszel hazatér, és unalmában nekiáll hébe-hóba taxizni. Kollégái szerint nincs rá szüksége, inkább csak a "ne legyek annyit otthon" kategória. Régi taxis ő már, és a többiek tudják róla, hogy nehéz természete van.
Van aki azt mondja, hogy "csak félreértésként kezdődött, mert azt hitte csak ezrest kapott".
De ismétlem ez csak amolyan szóbeszéd.

Sajnos a rend őrei találtak nála engedélyköteles lőfegyvert is, ami viszont nem jelent számára semmi jót.

Nos egyenlőre ennyi, de majd még próbálok infót szerezni.

Megpróbálok a sértettekkel is beszélni, hátha szóba állnak velem.

 

aga válasz |       2008.10.27. 11:18:53  (27)
Én már nagyon régóta ismerem a gázpisztollyal való fenyegetőzéssel vádlott taxist.És amit itt leírok, az az ő verziója. Saját maga mesélte el nekem.
Először is azt szeretném elmondani, hogy ismerem a törvényt, addig mindenki ártatlan, amíg annak ellenkezőjét be nem bízonyítják. Másrészről a média nagy hatalom, ezt mindenki tudja. Én ismerem a médiát. Tudom, hogyan mossa át az emberek agyát, és hogyan ferdíti el a valóságot. Én tanultam is ezt a szakmát. Úgyhogy tudom miről beszélek sajnos. Szóval én ismerem már régóta ezt a taxist és tudom a történteket. Egy úr és egy hölgy volt az utasa. Tényleg nem hatszáz forintot kért tőlük, amitől teljesen kiakadtak az utasok. Amikor látta a taxis, hogy mennyire ki vannak magukból fordulva, visszaadta nekik a pénzt, csakhogy ne legyen ebből balhé, és szeretett volna tovább menni, de az utasok nem hagyták. Elkezdték ütni. Ekkor még mindig kérte a taxis, hogy hagyják elmenni, mivel már a pénzt is visszaadta nekik. De ők tovább folytatták. Amikor már nem látott kiutat a taxis, akkor vette elő gázpisztolyát, ami úgy tudom nem illegális, önvédelemre való és volt is hozzá engedélye. Ekkor hallhatták a lakosok a lővést, ami a levegőbe történt, nem is az utasokra fogta. Végül egy járókelőt kért meg a taxis, hogy segítsen neki. Így tudott csak elmenni. Elmondanám, hogy az ütéseknek nyomai vannak. Kérdem én, nincs joga az embernek megvédenije magát? Hagyta volna, hadd üssék? Szerintem mindenki ezt tette volna a helyében. Ő csak védte magát, nem követett el gyilkosságot. Sőt egy karcolást sem ejtett az utasokon. Volt annyi önuralma. Nem értem, mindenki őt támadja, hisznek a pletykának és nem gondolnak bele, hogy lehet, hogy csak a testi épségét védte. Különben is mennyi taxist öltek már meg? Úgy tudom, eleget. Ő is ment volna utánuk?