Hireink

Új támogatási rendszer az elektromos autókra, Taxira kiemelt támogatás

  • 2020.05.20

A támogatás új eleme, hogy a városokban használ nagy futásigényű autókra külön támogatási rendszert tartalmaz. A taxinak vásárolt járművekre például 15 millió forintos felső határig az új rendszerben 55% állami támogatás jár, így ezek az autók kevesebb mint féláron beszerezhetők lesznek.

Tovább

Eltiltanák a taxizástól a büntetett előéletűeket

  • 2020.05.13

Azt ugyan nem tudjuk, ki, miért, mikor törölte el, hisz évtizedekig evidens volt, hogy a taxihoz kell erkölcsi, de "Örülünk Vincent" !

Egy friss törvénymódosító javaslat értelmében csak büntetlen előéletű emberek lehetnének taxisok a jövőben. A Semjén Zsolt által benyújtott javaslat többek között a személyszállítási szolgáltatásokról szóló 2012-es jogszabályt egészíti azzal, hogy 

személygépkocsival végzett közúti személyszállítási szolgáltatás során használt jármű vezetője olyan személy lehet, aki büntetlen előéletű.

Tovább

Lejár e a taxi gk. műszakija vészhelyzet alatt, avagy nem?

  • 2020.05.05

Felmerült, hogy nem jól értelmezzük azt a vészhelyzeti rendelkezést, ami a gépjárművek műszaki vizsga érvényességének meghosszabbítását rendeli el a vészhelyzet idejének a végéig.


Megkérdeztük a minisztériumot:

Tovább

Hétfőtől maszkban, matricával!

  • 2020.04.26

Hétfőtől maszkban, matricával!

Tisztelt Mindenki!

A Fővárosi Önkormányzat rendelete értelmében hétfőtől, április 27-től, a fertőzésveszélyre tekintettel, a taxi gépjárműben az utasok (és természetesen a sofőrök is) csak maszkot, arcot eltakaró sálat viselve utazhatnak, hogy a járvány terjedése ellen így is védekezzünk.
A Főpolgármesteri Hivatal egy figyelemfelhívó matricát készíttetett el, amelyet a taxikon, egy, a kilátást nem zavaró helyen, pl. a szélvédő utas oldali részén kell elhelyezni. A matrica mintáját csatoltam. A járványhelyzetre tekintettel a BKK természetesen nem kifogásolja az arculati előírásoktól eltérő matrica felragasztását.
Kérem a szíves segítségeteket és közreműködéseteket abban, hogy a matricákat eljuttassuk a taxisoknak, és azt a taxisok ki is ragasszák.

Tovább

Tovább

Nagy bajban vannak a budapesti taxisok - lesz, aki feladja

  • 2020.03.12

Jelentős fuvarszám-csökkenésről számolt be lapunknak több budapesti taxitársaság, az sem kizárt, hogy lesz, akinek hosszabb-rövidebb időre fel kell hagynia ezzel a hivatással. Ezzel szemben akadt olyan cég, amely eddig megúszta a visszaesést.

Tovább

Elindul a hadjárat a taxis hiénák ellen

  • 2019.03.12

Levélben fordultak Orbán Viktor miniszterelnökhöz az érdekképviseletek, a budapesti iparkamara felkarolta a kezdeményezést.

Várhatóan még a nyári turistaszezon előtt átfogó hatósági ellenőrzés indul a hazai személyfuvarozási piacon, amelynek célja, hogy megtisztítsa a piacot az illegálisan, vagyis az utasokat megkárosító módon fuvarozóktól.

Tovább

Elhunyt Dudás Zoltán

  • 2018.10.30

Ma (2018.10.30.) délután, hosszan tartó, méltósággal viselt súlyos betegség következtében elhunyt Dudás Zoltán, a City Taxi, az Est Taxi, a Tele5-Buda taxi és a Főtaxi volt vezetője, az MKIK és a BKIK vezetőségének tagja.

Tovább

Verestelenítés

  • 2018.05.30

Van (volt) egy „vállalkozó” a szakma környékén, akit bűnözőnek nem nevezhetünk, mert mehetünk megint a bíróságra, és kérhetünk tőle bocsánatot, de mindannyian tudjuk, hogy a tevékenysége még véletlenül se volt korrekt üzleti viselkedésnek minősíthető.

Tovább

Lehet, hogy sosem szabadul a Csillagból a skálás gyilkos

  • 2018.05.16

Amikor a Csillagban jártam riporton a korábbi "kegyelmesek" és életfogytosok között több mint két évtizede, a skálás gyilkossal nem találkozhattam, még magánzárkában volt. Nem is baj: bár csak képeken, híradóközvetítésken láttam, tőle féltem. Pedigránézésre sokkal kevéssé volt ijesztő figura, mint a fegyencedzéssel kipattintott, teletetovált testű, izomagyú nagyidősök. Azokkal gond nélkül kezet fogtam, ahogy a hirtelen sugallatra géppisztollyal a családját kiirtó, akkor épp börtönkönyvtárosként dolgozó egykori díszszázadparancsnokkal is. Bene Lászlóval nem tudtam volna, a szemébe nézni is nehezen. Az a tekintet a legelmosódottabb amatőrfotón is átjön: bénító, mint a kobráé. Az illetékes bíróság évente belenéz, és eddig mindig úgy ítélték meg: ha már hét olimpiát bent nézett, a neki esetleg még kinéző kettő-hármat is a zárt láncún látja. Szerintem neki is.

(Taxi Szabada)

(A fenti kép a Pesti Srácoké, ráadásul meg is vágtam, bocs.)

Tovább


Közösségi kapcsolatok

 
 
 
 
 
 
 

Dugófigyelő

2020.06.01.
www.utv.hu

Utoljára feltöltött képek

Linkcsere

4Dimenzió Fixshuttle
Taxi 314
Szentendre
Rókalyuk
Tokio 170
Rádió Taxi
Szeged
Új Taxi
Tatabánya
 
Eurotravel   TAXI 3000   
Sziget taxi TaxiCentrum
Pannon Volán
Taxi, Pécs
MB Vip Service
taxi.lap.hu