Hireink

Mivaaan? "Fehér lesz a taxis rendszám" Itt tényleg mindenki hülye?

  • 2020.08.30

Itt?  Mindenki! :-)

Hétfőtől elég a fehér alapszínű rendszám a taxikra, és a környezetkímélő kocsikon használható a zöld változat is - döntött a kormány.

Tovább

Eltávoznak "Öregjeink" Két ikontól búcsúztunk a héten. :-(

  • 2020.08.30

A taxis szakma "Magántaxis szekciójának"  létrehozói közül megint elbúcsúztunk kettőtől.

Orbán Lajos, a City taxiszövetkezet egykori elnöke, a 6x6 Taxi emblematikus vezetője és Pócsi Sándor, a Buda Taxi egyik alapítója, (Talárom) és nyugdíjba vonulásáig a Buda-Tele5 tevékeny mindenese távozott közülünk.

Mindketten ikonikus alakjai voltak a szakmának.

Mások voltak. 
Máshonnan jöttek.
Máshova tartottak. 

Lajos, a "tökéletes" főnök, Sanyi a mindig segítő "barát"

Tovább

Nagyon lassan tér vissza a taxisok forgalma

  • 2020.06.12

A Budapesti Közlekedési Központ nem kért a taxisoktól javaslatokat a tarifák megváltoztatására - cáfolta az InfoRádióban a sajtóhíreket az Országos Taxis Szövetség elnöke, Metál Zoltán. Országosan egyébként 80-90 százalékkal esett vissza a taxisok fuvarszáma a koronavírus miatt, jelenleg is csak félgőzzel üzemelnek. Sok sofőr másütt keresett megélhetést.

Tovább

Eltiltanák a taxizástól a büntetett előéletűeket

  • 2020.05.13

Azt ugyan nem tudjuk, ki, miért, mikor törölte el, hisz évtizedekig evidens volt, hogy a taxihoz kell erkölcsi, de "Örülünk Vincent" !

Egy friss törvénymódosító javaslat értelmében csak büntetlen előéletű emberek lehetnének taxisok a jövőben. A Semjén Zsolt által benyújtott javaslat többek között a személyszállítási szolgáltatásokról szóló 2012-es jogszabályt egészíti azzal, hogy 

személygépkocsival végzett közúti személyszállítási szolgáltatás során használt jármű vezetője olyan személy lehet, aki büntetlen előéletű.

Tovább

Lejár e a taxi gk. műszakija vészhelyzet alatt, avagy nem?

  • 2020.05.05

Felmerült, hogy nem jól értelmezzük azt a vészhelyzeti rendelkezést, ami a gépjárművek műszaki vizsga érvényességének meghosszabbítását rendeli el a vészhelyzet idejének a végéig.


Megkérdeztük a minisztériumot:

Tovább

Hétfőtől maszkban, matricával!

  • 2020.04.26

Hétfőtől maszkban, matricával!

Tisztelt Mindenki!

A Fővárosi Önkormányzat rendelete értelmében hétfőtől, április 27-től, a fertőzésveszélyre tekintettel, a taxi gépjárműben az utasok (és természetesen a sofőrök is) csak maszkot, arcot eltakaró sálat viselve utazhatnak, hogy a járvány terjedése ellen így is védekezzünk.
A Főpolgármesteri Hivatal egy figyelemfelhívó matricát készíttetett el, amelyet a taxikon, egy, a kilátást nem zavaró helyen, pl. a szélvédő utas oldali részén kell elhelyezni. A matrica mintáját csatoltam. A járványhelyzetre tekintettel a BKK természetesen nem kifogásolja az arculati előírásoktól eltérő matrica felragasztását.
Kérem a szíves segítségeteket és közreműködéseteket abban, hogy a matricákat eljuttassuk a taxisoknak, és azt a taxisok ki is ragasszák.

Tovább

Tovább

Nagy bajban vannak a budapesti taxisok - lesz, aki feladja

  • 2020.03.12

Jelentős fuvarszám-csökkenésről számolt be lapunknak több budapesti taxitársaság, az sem kizárt, hogy lesz, akinek hosszabb-rövidebb időre fel kell hagynia ezzel a hivatással. Ezzel szemben akadt olyan cég, amely eddig megúszta a visszaesést.

Tovább

Elindul a hadjárat a taxis hiénák ellen

  • 2019.03.12

Levélben fordultak Orbán Viktor miniszterelnökhöz az érdekképviseletek, a budapesti iparkamara felkarolta a kezdeményezést.

Várhatóan még a nyári turistaszezon előtt átfogó hatósági ellenőrzés indul a hazai személyfuvarozási piacon, amelynek célja, hogy megtisztítsa a piacot az illegálisan, vagyis az utasokat megkárosító módon fuvarozóktól.

Tovább