Hozzászólások száma: 8
Ugrás a hírhez
Témakörök > Hírek fórumai > Taxisok közelharca a sorszámért A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
tomajer 2017.02.24. 15:34:27 / # 346898
Palotás Gábor  Ami a taxiban elhangzott

A lényeg a végén van.

"TÁJÉKOZTATÓ
taxi üzemeltetésű járművek sárga rendszámmal történő ellátásáról


A Budapest Főváros Kormányhivatala XIII. Kerületi Hivatala Központi Okmányirodai Főosztálya (1133 Budapest, Visegrádi utca 110. ) a hatékonyabb és gyorsabb ügyintézés érdekében segítséget szeretne nyújtani a járművüket lecserélő taxis ügyfelei számára. A gördülékeny ügyintézés érdekében az alábbiakat ajánljuk figyelmükbe:
Az új gépjármű sárga rendszámmal történő ellátása két lépcsőben történik a Központi Okmányirodában.
Az első teendő a sárga rendszám lefoglalása az ún. „sétapapírral”, amelyen az okmányiroda
ügyintézője igazolja, hogy ügyfelünk lefoglalta a rendszámot.
Ezt követően, miután a taxi engedély kiadása megtörtént a Közlekedési Felügyelet által, és az ügyfél ismét megjelenik az okmányirodában, a járművet sárga rendszámmal látja el az okmányiroda és a forgalmi engedély kiadásra kerül. Amennyiben az ügyfél régi járművét lecserélve igényli az új sárga rendszámot, harmadik lépésre is szüksége van, mivel a korábbi járművét köteles átrendszámoztatni általános, fehér rendszámúvá.
A jármű sárga rendszámmal történő ellátásához, valamint az általános (fehér) rendszámúvá történő átrendszámozáshoz az alábbi dokumentumok szükségesek az okmányirodai ügyintézéshez:
Sárga rendszám foglalása esetén:
a fentiekben megnevezett sétapapír;
sárga rendszám hatósági díjának (13 000 Ft) megfizetését igazoló feladóvevény (csekk igényelhető a Központi Okmányiroda első emeletén található információs pultnál, befizethető az okmányiroda mellett található postán).
Sárga rendszámra történő átrendszámozás esetén:
taxi engedély;
korábbi forgalmi engedély;
új forgalmi engedély illetékének megfizetését igazoló feladóvevény (bankkártyával történő fizetésre is van lehetőség);
műszaki adatlap;
előző rendszám;
a sárga rendszám hatósági díjának megfizetését igazoló feladóvevény.
Általános (fehér) rendszámra történő átrendszámozás esetén:
a Közlekedési Felügyelet által kiadott törlési engedély (az előző jármű sárga rendszámára és a korábbi taxi engedélyre vonatkozóan);
korábbi forgalmi engedély;
új forgalmi engedély illetékének megfizetését igazoló feladóvevény (bankkártyával történő fizetésre is van lehetőség);
az előző rendszám;
új rendszám hatósági díjának megfizetését igazoló feladóvevény (bankkártyával történő fizetésre is van lehetőség);

Tájékoztatjuk, hogy a Központi Okmányirodában a sárga rendszám foglalása időpont és sorszám nélkül intézhető az első emeletén található információs pultnál hétköznap 8:00 órától délután 16:00 óráig, pénteken 13:30 óráig.

Fontos információ, hogy jármű cseréje esetén az új jármű sárga rendszámmal történő ellátása és a régi taxi általános (fehér) rendszámúvá történő átrendszámozása egy ügyintézés alkalmával elintézhető, nem szükséges külön időpontot foglalni vagy sorszámot húzni a régi jármű rendszámának fehérítéshez."

szálka 2017.02.06. 12:04:08 / # 346778
avatar
A saját történetem is inkább igazodik a cheater által leírtakhoz. Én augusztusban cseréltem autót, de úgy látszik ez a téboly nem évszak függő. A mozaikban egyszerre intéztük az ügyünket egy nagydarab fickóval, aki láthatóan nem először találkozott az ügyintézővel. Csicseregtek, és közben az emberünk eligazítást tartott, hogy melyik aktája miképpen kerüljön elintézésre...
Én ezalatt végeztem, irány a visegrádi utca. Némi késéssel bedübörgött az "elefánt", körbecsókolta a barátait, és már helyet is foglalt az egyik asztalnál, ahol egészen addig a pillanatig serényen bújta a papírjait az egyik "dolgozó".
És élek a gyanúperrel, hogy más is folyik ott, mint nettó protekció, mert amikor a csürhébe gyűlt taxisok egyikének megjelent a sorszáma a hívón, akkor megkért, hogy cseréljek vele, mert ő nem szeretne ahhoz kerülni, akihez egyébként szólt a "helyjegye".
balagge 2017.02.06. 11:17:58 / # 346777
avatar
Ugy látszik más időpontban jártunk a visegradiban, mert én ilyet nem tapasztaltam. Akar igy - akar ugy, felháborító a történet. Időpontot foglalni telefonon egyébként nem lehet csak ha "jókor" telefonálsz. De azzal sincs megoldva semmi, hiszen pénteken mar csak a jövő hét utánra adnának időpontot. A legjobb ha kiállod a sorszámot magadnak, azt naponta többször is osztanak kisebb mennyiségben. Persze nagy a tolakodás a pultnál. Ha szerencséd van reggel nyolctól zárásáig elintézed a történetet. 

cheater 2017.02.06. 03:34:14 / Módosítva / # 346776

"Egyszerűen kiseggelik ill. kilábalják"


Ezt nem jól látod, egyrészt engem és feltételezem mást sem zavarna különösképp a bérsorbanálló, ha csak erről lenne szó és ha az elvárható módon (ügyfélkapu, telefon, email, de akár személyesen) hozzá lehetne jutni időponthoz. Nem kell hogy ott azonnal intézzék, mondja, hogy jövő hét szerda 14:45 a legközelebbi szabad, jó lesz? Vagy mondja azt hogy augusztus 28, engem mit érdekel? Megmutatom a rendőrnek, csak ekkorra van időpont, ha ez zavarja az okmányirodával beszélje meg, remélhetőleg azt nem várja el, hogy gyártsak le magamnak egy új forgalmit.  

De ezt nem mondja és miért nem? Na nem azért mert a Visegrádi utcának nincsen naptárra pénze, hanem mert ebben az esetben a kajfernak nem jutna időpont. A havernak biztosan kell juttatni, minden nap, utánuk jön mindenki más.

Az pedig nem igaz, hogy csak kettőt intézhet, ezt csak mondják, valahogy mégis csak intézi. Míg ott várakoztam figyeltem mi zajlik. Negyed óra alatt 5 taxis érkezett egy emberhez a paksamétájával vagy a kis pénzecskéjével, attól függően, hogy épp beadják a papírokat vagy már kész is az ügye. Még az sincs hogy benéztem volna, ugyanis az öt taxisból hármat ismerek.

A biztonsági őr pedig bekiabálásra írta be a kajfert a névsorra amit a főnök láttamoz és eldönti ezek közül kinek lesz ma időpont. - Irj már be, két sor közé odaférek még én is...

A biztonsági őr! Mint okmányirodai ügyintéző. Nem is tudom.. Románia 1965, kb akkor és ott mehettek igy a dolgok.


balagge 2017.02.05. 23:51:25 / # 346775
avatar
Amennyire én hallottam nem a sárga rendszámok körül forog a nagy okosság és az ügyintézési időt sem ezzel foglalják le. A P rendszámok ügyintézése miatt van a torlódás és arra felé van az okosság is....kinek ismerős, hogy lehet kapni 150-200e körül p rendszámot amivel "azt csinálsz amit akarsz"? Nehány csipet-csapat intézi az ügyeket non-stop a visegradiban és ahogy megfigyeltem szó sincs arról, hogy soron kívül kapnának sorszámokat. Egyszerűen kiseggelik ill. kilábalják. Csak hát vannak nyolcan és fejenként kaphatnak 2 sorszámot. Az 16 és lehet hogy reggel kiosztanak összesen annyit. Viszont ezek egyre idegesebbek mert kevés ügyet tudnak elintézni, nem ugy megy mint régen. Ezért az ordítózás a személyzettel. 
cheater 2017.02.05. 17:24:23 / # 346774

Egy hét? Én három hete nem tudom ezt elintézni, miközben két hetem van rá a szabályok szerint. Hogy mit mondok a rendőrnek ha majd megállít? Sejtelmem sincs.

De nem az ügyintézők létszámának növelése a helyzet megoldása - bár az is biztos javítana a helyzeten - hanem az ingyenélők kipaterolása a rendszerből. Akik abból élnek, hogy kora reggel lefoglalnak egy jó adag időpontot és pénzért árulják neked. Azt a sorszámot ami neked jár. Ő abból él, hogy azt árulja neked ami a tiéd.  És azért tudja ezt megtenni, mert valaki belsős ember együttműködik vele. Például a biztonsági őr. Az a biztonsági őr aki ott azért kapja a fizetését, hogy a rendet fenntartsa. Ehelyett káoszt teremt.

Ugye emlékszünk még arra, hogy a Visegrádi utcában vittek már el egy jó adag külsős és belsős embert emiatt? Másnapra megszűnt a tumultus, a tömegjelenetek és volt időpont mindenkinek.

Most kaptak egy milliárdos elektronikai rendszert a hatékonyság jegyében, ami egyébként meglepően jól működik a helyi önkormányzatoknál, csak a Visegrádi utcánál van a probléma. De itt nem is kicsi. Ide időponthoz elektronikus módon nem lehet jutni - pedig ennek kiadása van nekik meghatározva - csak személyesen. A személyesen annyit tesz, hogy elvileg reggel nyolckor ott állsz a kapuban. Elvileg... gyakorlatilag pedig azt, hogy már reggel ötkor állsz ott a kapuban és még az is lehet hogy az ingyenélőt is le kell csavarnod különben eléd tülekedik és kitépi előled a sorszámod. Na, ezért igazán kár volt egy milliárdos rendszert a kezükbe adni.


Én tudom, hogy a taxisok mindig okoskodnak. Egy taxis ha tehetné, akkor nem hogy téli gumit nem tenne fel, de akár felnin menne az utasokért.  Igy gyárthat magának egy illúziót, hogy ő még ezt is megoldotta 'okosba', és ez alapján ő több és jobb mint a többiek. És ezért az illúzióért mindent pénzt hajlandó kifizetni Gizikének, Katikának, Lacikának. Akik ott a helyszínen elintézik neki, hogy ne kelljen kivárnia a sorát.  Csak az van elfelejtve, hogy az ő egy okoskódos időpontjának az ára az hogy másik 10 kollégájával kibabrál. Nekik nincs időpont a Visegrádi utcában vagy a műszaki vizsgán. Bezzeg ha a Gizikét, Katikát vagy Lacikát hívom fel akkor aznapra van időpont, milyen érdekes. Gizike, Katika és Lacika akik újraírták a milliárdos informatika rendszert.

balagge 2017.02.05. 11:09:34 / # 346773
avatar
Sajnos a saját bőrömön tapasztaltam a blogban leírtakat. Horror állapotok uralkodnak. Az egy dolog, hogy nem lehet előre tudni, hogy 1 nap vagy egy hónap alatt tudod elintézni a dolgodat, de a sorrendiséget sem képesek biztosítani. Ami az egyiknek egy délután az a másiknak egy hét szívás. Érdemes lenne minden taxisnak kipróbálnia az ügyintézés gördülékenységét a visegrádi utcában. Egyenes  következtetést lehet levonni belőle arra vonatkozólag, hogy mennyire is vagyunk megbecsült tagjai a társadalomnak a hatalom részéről. Az nem kifogás, hogy nyomorult három munkahelyet nem tudnak betölteni letszemhiany miatt. Nettó szadizmus amit elkövetnek a ügyfelekkel szemben. Természetesen van felelőse ennek, remelem mihamarabb menesztik.
tomajer 2017.02.05. 08:27:11 / # 346771