Hozzászólások száma: 35136
Ugrás a hírhez Oldalszám: 1757
Témakörök > Droszt Híradó > Főtaxisok ide KLIKK!!!! A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Rocktaxi 2009.08.19. 16:55:35 / # 294434
:-)) Szőr! Te "kötöszköcc"!! :-)) A 65000 és a 74000 Ft is már majdnem 100000 Ft!! :-))
baupexim1 2009.08.19. 14:48:32 / # 294432
csak egy kérdés..hol kell "majdnem 100.000 Ft-os tagdíj"-at fizetni?
666 2009.08.19. 14:36:36 / # 294431
kedves kolléga biztos félre értettél megint de nem érdekes eszed pont annyi van, hogy drosztozni jó leszel meg droidnak. egyébként a szigeten én is mint ellenőr voltam kint és hála istennek nem volt időm Blikket olvasni mert azzal foglalkoztam,hogy az olyan világtalanoknak mint te utast kerítsek és ne kellejen itt panaszkodniuk
mew 2009.08.19. 13:16:17 / # 294430
Felháborító, hogy vannak olyan szállodai címek, ahol 1000 Ft a pacsi! Milyen jogon kell a taxisnak még a majdnem 100.000 Ft-os tagdíjon felül ezreket erre fizetni? Ez az adott fuvarszervező-iroda kötelessége lenne! Fizesse ő ezeket az 1000 Ft-okat! Azért fizet a taxis az irodáknak, hogy kapja a címeket! A fuvarszervező irodának kutya kötelessége lenne ezért címeket biztosítani!

japanese 2009.08.19. 10:40:55 / # 294428
képzeld,megfordult a fejemben,de ez sajnos az itteni konkurenciaharc 51 hétre.. Ingyenes kiállás,, egyre olcsóbb transfer, 150ft-os tarifa. De nem te ültél a flórián droszton, mikor a diszpécser könyörgött drosztfeltöltésért? Ilyenekért tartunk itt, nem mertél kijönni, és evett a penész, hogy órákig ülsz, míg mások pörögnek? Nem a szigetről van szó, általában a rendezvényeinkről.
japanese 2009.08.19. 10:28:46 / # 294427
olvasd el még egyszer, mit írtam. hátha megérted. Egyrészt én rendezvényekről, ottani árlistáról beszéltem. Lehet, hogy új vagyok, de a City régi, lehet, hogy blikket olvastál, és nem láttad a kártyájukat sem? És nem az ellenőr hibázott, rossz volt az árpolitika. Vetted végre?Én
Nevem senki 2009.08.19. 10:16:12 / # 294426
És még az előzőhöz: egészen mostanái szerettem taxizni. Hülye locska természetem van és némi eszem is, tehát jókat beszélgettem az utasokkal, bárkivel bármiről. Úgy gondoltam, semmi okom a panaszra: tiszta ruhában, tiszta kézzel, ülve-autókázva pénzt keresek. Ezer szarabb meló van ennél és az ember a komfortérzetét mindig a környezethez viszonyítja. Na ennek most van vége! Elegem volt! Mától csak azért dolgozom a 24 órából legalább 18-at, hogy minél előbb befejezhessem az egész taxizást. Köszönöm Főtaxi! Ennyi nagyképű, arctalan embertelenséget az eddigi 26 év alatt nem tapasztaltam sehol. Nem elég a válság, a lecsökkent fuvarszám, az idegölő ücsörgés az autóban órákon keresztül, mire egy fuvart fel tudsz vennim még a cég is kizsebel, ahol csak tud, aminek a szekerét tolod! Szerencsénk, hogy van néhány ember az embertelenségben( bocs J.A.) akikben még van empátia és megértés irányunkban a Főtaxi dolgozói között. Az ő segítségük és megértésük nélkül még nehezebb lenne! Nem írok neveket, mert nem akarom hálából bajba sodorni őket, de KÖSZÖNÖM! Köszönöm, hogy kibírom itt , míg váltani tudok és nem kell átmennem egy másik társasághoz. Már ha...
Nevem senki 2009.08.19. 09:59:51 / # 294425
Egy másik csapat topicjában találtam ezt az írást, de nagyon igaz, ezért bemásolom: [b]Az csak egy dolog,hogy a taxis a munkájával hozzon,de inkább tartson meg utast.Legalábbis aki beül hozzá. Alapvető fejlövésem,hogy ha már fuvarszervező irodának hívja magát a cég,akkor SZERVEZZE azokat a fuvarokat,s ne nekünk kelljen kénytelen kelletlen kártyákat osztogatni,levelesládákba dobálni előrendelésen 20 percet guggolva,s legfőképpen ne kelljen azért nekem pacsizni,mert Ő másképp nem volt képes szerződést kötni. Azért fizetjük azt a rakás tagdíjatmévi 600 ezret,hogy a fuvarszervező szervezze,a taxis meg elhordja.A fuvarszervező adja a munkáját energiáját,infrastrukútáját ebbe,a taxis a munkaeszközét,üzemanyagját,munkabírását.Elméletileg közös hajónak látszik, DE!...mégis aki éhesebb,az megfejeli a másik kiadásait az övével.Egyoldalúan,a hatalom okán vagy jogán. No,szerintem itt az alapoknál kéne elsődlegesen rendet rakni.[/b]
silver400 2009.08.19. 08:47:42 / # 294424
Sziasztok! 8 évig voltam főtaxis.Aztán abbahagytam.Ahogy olvasom ezt a fórumot nagyon örülök neki.Most talán még undorítóbb a helyzet.Van a sok seggnyaló, meg a sok szerencsétlen aki alig tud egy-két forintot keresni közben meg idegileg kinyírják egymást.Szép csapat ez a taxis társadalom.Hol van már a régi összetartás?

törölt felh. 2009.08.19. 08:24:43 / # 294423
1.: Próbáltad már maszkban megközelíteni a drosztot (hogy ne ismerjenek fel)? 2.: Jársz Te gyúrni becsületesen? 3.: A Flóri droszt veszélyes hely. Láttam már ott szunnyadó kollégát, aki arra ébredt, hogy droszt első. Nyomott egyet, és már száguldott is a VII. Nefelejcsbe... - Egyéb kérdés?
thomas 2009.08.18. 22:19:16 / # 294421

6ker 2009.08.18. 21:29:47 / # 294420
"ők azok akik az éléskamrában is éhenhalnának? :)" Grat,ennél jobban ki sem lehet fejezni:)
Kempes 2009.08.18. 21:13:50 / # 294419
fejenként 10 euróra simán beültek, a sorotok meg ott állt a droszton!! én is jót mosolyogtam rajtuk, hogy hagytak nekem belölük! ők azok akik az éléskamrában is éhenhalnának? :)
6ker 2009.08.18. 21:07:54 / # 294418
Jahm, azt akartam volt mondani, hogy a külföldiek örülnek ha nem egy néma ül a bal 1 ben, hanem esetleg kommunikál kicsit. Teljesen mindegy a nyelvtani helyesség, a kiejtés. Még segítenek is és mindjárt nem 5100 a reptér hanem pl 6000. Mert te sem adsz jattot a kurvának ha csak fekszik mint egy fadarab.
6ker 2009.08.18. 21:02:43 / # 294417
Címzés nélkül Szóval lehet ám nyelvet is tanulni a kocsiban. Nem blikk,bors,kiskegyed,hot, f@sztudja milyen magazinokat olvasni. Mert sokszor azt látom, hogy drága édes kollégáink várják a sült halat ahelyett, hogy horgásznának. Drosztra be bő gázzal, 8.nak is mindegy, blikk elő, láb ki az ablakba és izzadás. Lehet figyelni mi történik a városban. Csak példaképpen a kollégáink ha már sziget. Megjön a nyugatiba a vonat, tele a parkoló hátizsákosokkal. Ezt be is mondja az egyik kolléga. Ekkor végzek a Várna u.ban. Elindulok a Keleti fele hátha ott is de az üres. Beszól még valaki, hogy rengetegen vannak a nyugatinál, mezitlábasok sehol. Átverekszem magam végre a VI.ba befordulok a Terézre és mit látok. 6db Főtaxis a droszton. Na mondom elkéstem. Azért befordultam a Westend parkoló fele és lám!! 2 Budapest taxin kívül csak utas, kb 30. Hátizsák és integetnek, tolonganak.

666 2009.08.18. 18:59:31 / # 294416
Kedves kolléga biztos új vagy azért nem tudod,hgy az utcai beülősnek is fel kell kínálni a transzfert így tehát az ellenőr sem tehet mást az pedig, hogy otthon mennyiért taxizik nem tartozik ránk. Egyébként igazad van nekik így sem úgy sem drága annyira mint a magyaroknak. egyébként 2200-ért a Flórián biztos korrekt volt ugye?
törölt felh. 2009.08.18. 18:48:09 / # 294411
Kell 1 hét együtt lét. A többi 51 hétben miért nem fordul meg a fejedben,hogy Óbudáról mindig ennyiért mennek a kollégáid a reptérre. Vagy a Szigeten más milyen emberek vannak mint Kaszáson,Római,vagy a Kolossy téren.

japanese 2009.08.18. 18:37:46 / # 294414
Azért egy dolgot elcsesztünk mi is. A stúdió árlistáját kitettük büszkén a külföldieknek. (Egy magyart sem vittem a szigetről.)Az egy korrekt táblázat az éjszakára, viszont majdnem minden fuvaron buktunk,mert a szokásos dugók voltak főleg az utolsó napon demszkigrádban. Én négy repteret vittem, és pár Keletit.Volt Kunigunda diákszálló is három, Nánási út, Búza utca, és hasonló zsírok is. Szóval a reptér 1-es tarifával 7260 ft volt, de mivel az ellenőr beültette a külföldieket 5100 ajánlattal, ezt ők ki is készítették, és út végén mosolyogva megköszöntem, mert erről nem ő tehet. A sziget transzfer lehetett volna 3500 a keletibe, 8000 a reptérre. Erre is készülhetett volna matrica. A City ezen az áron dolgozott, együtt voltunk utolsó nap, láttam mennyiért ültették be az utasokat. Egy német francia angol diák háromszor annyit keres az mc donalds-ban, négy órában tanulás mellett, mint egy hazai szakmunkás. Miért kell a magyar taxisnak buknia minden reptérnél kb 2000 ft-ot? Keletinél kb egy ötszázast? A külföldi fiatal otthon kb 300/km-ért taxizik. Itthon tulajdonképpen a taxis minden fuvarra ráfizetett a 240-es tarifához is. Nem kell őket levenni, és 20000-ért repterezni, mint a hiénák. De ha a City-nél jó a nyolc, nálunk miért nem? Nézzük már meg, az hány Euro? És ugye mi Fötaxi tarifára szerződtünk, így meg etikátlanul ár alatt vittük őket.Szóval elkapkodott volt az árpolitikánk.Még abban sem vagyok biztos, hogy mindenki így kezelte a kikészített pénzüeket, ha több volt az órában, mint én. Valljuk be, van pár bunkónk, aki fel sem fogja, hogy ez nem a külföldi hibája, de bunkó taxissal hagyják el esetleg az országot,és visszajönnek e majd?Ez egy építő jellegü kritika, remélem legközelebb korrektek lesznek az árak a taxis felé is.

japanese 2009.08.18. 16:48:01 / # 294413
Én is szeretném megköszönni a szigeten nyújtott segítséget, az ellenőrök segítettek, még nyelvtudásban is . (pl:2001)Pár kollégát kirázza a hideg az újaktól, de a többség felfogja, hogy nem miattunk rossz most. Kisebb zökkenőkkel minden akadályra volt megoldás, összességében jól,és korrekten dolgoztak az ellenőrök.

japanese 2009.08.18. 16:37:47 / # 294412
Kedves Kasu, nyugodtan válaszolhatsz ám nekem is. Rólam írsz másnak, hogy úgyis olvasom. Ez a "nem állunk ám szóba vele még új a gyerek" nem biztos, hogy jó ám. Ha kívülről lát valaki minket, az néha igazabb, mint a saját megítélés. Ezt ki is használhatná sok régi kolléga, amit az újak látnak. Tanulságos lenne beszélgetni velük, hidd el! Ezt szerencsére a többség meg is teszi ám. Én tudom ki vagy, és nem vagy rossz srác, kicsit hülyén néz ki olyannak írni, aki nem írta be a kódját, ezt megértem. Be is írnám hidd el, de sok jóindulatú kolléga egyből kitalálná, hogy így nyaltam be csontig a Dudásnak, mert megírtam, hogy tisztelem amiért kint volt velünk. Azon kívül úgy érzem, senkit nem bántottam meg itt, tehát ez az egy oka van az inkognitómnak. Neked sok sikert! Őszintén!
Oldalszám: 1757