| Témakörök > Droszt Híradó > 6x6 Hatszorhatosok kuckója A hozzászóláshoz be kell jelentkezned | |
|---|---|
| fradika | 2006.11.14. 19:13:47 / # 155435 |
|
Részvétem:)
Előzmény: #155433 tomajer 2006.11.14. 18:09:20 |
|
| tomajer | 2006.11.14. 18:09:20 / # 155433 |
|
Túl vagyunk rajta!:-)
Kicsit tényleg stresszeltem, tehát biztos ami biztos, már fél tizenkettőkor ott voltam a közpotban:-)
Nem vagyok egy nagy központba járó, így hát gondoltam összekötöm a kellemetlent a hasznossal, és kicsit csacsogok odabent mindenkivel, hátha hamarabb megtudom mit követtem el.
Nem volt kellemes érzés potenciális bűnözönek érezni magam. Minden egyes címnél arra gondoltam, hogy lehet, hogy ez az utolsó fuvarom hosszú ideig:-(
Alapvetően, ez így is van, de ne fussunk a dolgok elébe.
Amikor beléptem, pont belefutottam a Hápiba, akinek csak egy kézfogásnyi ideje volt rám, mert rohant ebédelni. Türelmetlen kérdésemre kedvesen válaszolta, hogy bírjam ki már azt a röpke másfél órát, ha eddig kibírtam, és elporzott.
Bementem a Cobrához, aki széles mosollyal fogadott, és közölte velem, hogy nagyon hülye vagyok, és készüljek föl a legroszabbra!
Puhatolózásomra, közölte, hogy nem mondhatja meg, hogy mivel vádolnak, mert megígérte!
Ekkor már éreztem, hogy ezek engem direkte kínoznak!
Van is a Cobrában valami szadisztikus, amit eddig nem vettem észre:-)
Elbeszélgettünk kellemesen mindenféléről, aztán közölte, hogy őt is várja az ebédje.
Szerencsére közben befutott néhány kollega, aki ugyanabban a cipőben járt mint én, tehát marhára tudtuk sajnálni magunkat:-)
Persze, mindenkinek volt sejtése, csak én voltam teljesen tanácstalan:-(
Végre befutott a 167-es Lacika, és némi rohangászás, papírkiosztás után, rámpillantott, és megkért, hogy fáradjunk le az autómhoz.
Nem tudtam, ez most jó jel, vagy sem, de lebandukoltam vele.
Finnyásan körbejárta, bedugta a fejét, nézett jobbra, nézett balra, nézett le, és nézett föl.
Eléggé fintorgott, amikor előkerült:-(
Megállapítottuk közösen, hogy ez alapvetően, egy koszos, büdös romhalmaz!
Végeredményben egyet tudtam vele érteni.
Nem mintha igényt tartott volna az egyetértésemre:-)
Visszabanduloltunk, a központba, ahova szépen lassan visszaérkezett mindenki a táplálkozásból.
Csak én voltam éhhgyomorra, gyomorideggel:-(
Bevonultak, a főhadiszállásukra, és elkezdődött a kihallgatások sora.
Én visszatelepedtem a Cobra irodájába, mert onnan jól szemmel lehet tartani a vérbíróság helyiségét.
Csandesen beszélgettünk.
Tudomásul vettem, hogy én itt már csak bent az oroszlánbarlangban fogom megtudni, mi is a bűnöm.
Persze azt már sejtettem, hogy nem én vagyok bűnöző, hanem az autó állapotát kifogásolta valaki.
Megértem! (Van a szekérben három kiló, és öt éve taxi 24 órában)
Nno és valljuk be, se én, se a spanom, nem a pedantériáról vagyunk híresek:-)
Az etikai bizotság, mint megtudtam, nem szólítja be a klienseket, hanem csak bemegy a következő áldozat, aki úgy érzi, hogy ő következik.
Miután én elég távol ültem az ajtótól, (sőt a kintiek, lehet, azt sem tudták, hogy én is oda várok) szépen utoljára maradtam. Amikor nem volt senki, csak szóltak, hogy menjek már be.
Három kedves, mosolygós arc fogadott.
A Hápi megkérdezte, hogy hol a papír amit írtam? Felvilágosítottam, hogy nem tudtam ezidáig írói vénámmal jeleskedni, mert nem tudom miért is vagyok itt?
Ezen elcsodálkozott, aztán előhúzott ő egy papírt, és felolvasta a feljelentést:
Nem tudom szó szerint idézni, mert lányos zavaromban, elfelejtettem bekapcsolni a diktafont:-(
A lényeg az volt, hogy reggel fél nyolckor (tehát rögtön spanolás után) felvvettem egy zuglói címet. (A spanom lakásától, uszkve három percnyire.) Mivel ez velem ritkán fordul elő, emlékeztem rá, hogy úgy vettem fel, hogy még a spannal haladtunk otthona felé. Persze mindketten lelkesen beszéltünk, tehát a feldobást, csak fél füllel hallottam. Mindenesetre, mivel előke volt, bátran belecsaptam idővel.
A kedves utas a fuvar után, egy órával, betelefonált a köpontba, és felháborodottan közölte, hogy ő határozottan nemdohányzó autót kér, és a héten már a negyedik füstös, büdös autó jön érte!:-(
Kiemelte, hogy ebben a mai autóban, még a tetőkárpit is fekete, a dohányfüsttől. (határeset:-()
Miután, a másik három fuvart nem konkretizálta, csak engem tudtak elővenni az ügy kapcsán.
Én bevallottam, hogy tényleg aljas módon nem dohányzóként van az autó bejegyezve, miközben mindketten dohányzunk:-(
Szörnyű bűn, én tudom, de miután az utasok döntő többsége nemdohányzó autót kér, én amikor úgy két három évvel ezelőtt leszoktam, átirattam nemdohányzóra magunkat.
A span nem nagyon örült, de bevállalta a több fuvar reményében.
Sajnos, több mint egy év nemdohányzás után, én voltam olyan barom, hogy visszaszoktam a bagóra:-(
Ezt persze csendesen magunk közt tartottuk, és éltük világunkat, a tisztességes nemdohányzók táborában.
Eddig!
Miután megkérdezték, hogy olvastam-e az etikai szabályzatot....?
Amire én lelkesen rávágtam, hogy: Persze! Én írtam!:-) ( ezt persze én úgy értettem, hogy ide a hallotaxira én tettem fel, javítgattam át, és beszéltük végig szinte pontról pontra a Hápival)
Ez nagy derültséget okozott, a bizotság jelenlévő tagjainak körében, és vidáman közölték velem, hogy akkor ezek szerint pontosan tudom hogy ezért a vétségért egy hét jár?!?
Mondtam, hogy nem tudom, de ha ők mondják, én elhiszem. Megmutatták!:-)
Egy hét! Nekem.
És itt áttértünk az autó sorsára.
Lacika véleménye szerint, egyszerűen le kell selejtezni, nem alkalmas taxizásra.
A Hápi szerint, egy teljes kárpit tisztítás, és egy fényezés alapvetően segítene rajta.
Ebben meg is állapodtunk.
Mármint, hogy én kitolom az autót a Lettiszervízbe, és megkérem őket, hogy csináljanak autót a romból, aztán egy hét múlva, ha gondolom jelentkezzek vele szemlére.
Ezt végre is hajtottam.
Hogy a Lettiben hogy döntenek, nehéz sorsú munkaeszközöm további sorsáról, még nem tudom, a héten eldöntik mi legyen vele.
A spanom, szegény még nem tudja, hogy ma este nincs mivel dolgoznia.
Kellett neki telefüstölnie az autót:-)))
Jja. és kell neki kikapcsolni a telefont!
Írtam neki sms-t. Fog örülni, he felébred!
Fekhet vissza aludni:-)
|
|
| Bbetyár | 2006.11.14. 16:39:50 / # 155432 |
|
én nagyon szurkoltam, hogy csizmát kapjon de nem. Ragaszkodnak hozzá.
|
|
| csogu | 2006.11.14. 13:14:09 / # 155444 |
|
De szép lenne:-)
tomajer főnöke a Józsi lenne:-)))
|
|
| Kovács Zoltán | 2006.11.14. 13:10:54 / # 155443 |
|
Ha az segít neki, nálunk most éppen van felvétel.
Előzmény: #155442 csogu 2006.11.14. 12:54:10 |
| csogu | 2006.11.14. 12:54:10 / # 155442 |
|
Pár perc és tomajer felett ítélkezik a testület. Megkérnék mindenkit, hogy lélekben legyen most ott vele!!
:-))
|
|
| csogu | 2006.11.14. 12:08:56 / # 155441 |
|
Oda kellett volna mennünk demonstrálni. Nagy táblákkal meg szócsővel, azt ott drukkoltunk volna:-)
Ennyi csak elég lenne, hogy kirúgják:-))
Előzmény: #155440 2006.11.14. 11:55:15 |
|
| törölt felh. | 2006.11.14. 11:55:15 / # 155440 |
|
Hoppá ha ezt tudom nem csesztettem volna telefonon.
Előzmény: #155438 fair 2006.11.14. 11:50:01 |
| csogu | 2006.11.14. 11:54:36 / # 155439 |
|
Batyus, tudtam én:-)))))))
Előzmény: #155438 fair 2006.11.14. 11:50:01 |
|
| fair | 2006.11.14. 11:50:01 / # 155438 |
|
Inkább rádio szervízbe menne. Nagyot üt a kódja.
Előzmény: #155436 csogu 2006.11.14. 11:28:12 |
| csogu | 2006.11.14. 11:28:12 / # 155436 |
|
Urak, tessék szorítani tomajer elvtársnak!
Ma 13 órára megy be etikára. Szegény tiszta parában van. Mivel nem mondták meg neki, hogy mi a vád ellene, csak annyit jeleztek felé, hogy MA megküzdenek, így főszerkesztőnk totál kész van:-))
Már este is beszámíthatatlan volt, ugyanis nem kiabált velem. Éreztem, hogy ez komoly:-)
Arról nem beszélve, hogy ismét a Kámfor mosóban töltötte a fél délelőtjét, majd elővéve szebbik öltönyét megfésülködött (ennél a pontnál már a család is elkezdett aggódni:-D) és beindult a központba. Jelenleg arra halad.
Én próbáltam nyugtatni, amitől csak idegesebb lett:-)))
TOMAJER!!!
MI veled vagyunk:-)))
|
|
| csogu | 2006.11.06. 11:45:29 / # 155420 |
|
Nem hinném, nekik azért van még önbecsülésük:-))
|
|
| tomajer | 2006.11.06. 11:40:19 / # 155423 |
|
Sajnos, nekik nincsenek ilyen profi üzletkötőik:-(
Sebaj, majd felzárkóznak ők is idővel!:-)
|
|
| csogu | 2006.11.06. 11:35:07 / # 155425 |
|
Még egy kőművest sem találtam, aki nálam veszteségesen vállalna munkát azzal az érvvel, hogy majd gazdagéknál kompenzálja a bevételét.
Előzmény: #155422 tomajer 2006.11.06. 11:27:58 |
|
| tomajer | 2006.11.06. 11:27:58 / # 155422 |
|
Hüjje!:-)
Igen, van ilyen is.
Ez a szép ebben a szakmában!:-)
Vagyis nem ez, hanem az előtte levő fuvar:-)
Ha nekem egyenlíti ki egymást, a jó, meg a rossz kanyar, akkor semmi gáz.
Akkor van baj, ha nekem jut az összes hatszázas, és a kollegák kapják a kiegyenlítést.
Én ma nem panaszkodhatok:-)
|
|
| csogu | 2006.11.06. 10:58:11 / # 155424 |
|
Tomajer repesdett a boldogsától az előbb a telefonban:-))
Előrendelés a Dévai utcába...az utas szépen ki is töltötte az idejét, majd amikor beszállt közölte a címet:
Huba utca
:-DDDDDD
|
|
| csogu | 2006.10.01. 13:22:32 / # 155388 |
|
Azért sok mindent lehet mondani, de azt nem, hogy a Cobra nem érti a munkáját. Az már más kérdés, hogy a mai piaci versenyben inkább utasbarát döntéseket kell hozni egy cég sikeres szerepléséhez, mintsem taxisbarát megoldásokat. Ebben viszont mi is benne vagyunk könyékig[b]!!!
|
|
| tomajer | 2006.10.01. 12:10:24 / # 155396 |
|
A mondandódnak azzal a részével teljesen egyetértek, hogy ha valaki úgy érzi, hogy mondanivalója van, akkor azt közértetően tegye.
Írja le mi történt, mert annak nem sok értelme van, hogy: "Genyó a Cobra, MONNYON LE!!!"
A zártkörű, senki által nem olvasott fórumnak nem látom értelmét.
Abból csak mutyizás, elkenés lesz.
Itt ez a fórum, mindenki olvassa. Ha emberi hangon van megszólítva, akkor a Cobretti is válaszol.
Ami most itt eddig elhangzott, nem hordozott olyan információt, amire lehetne reagálni.
Előzmény: #155393 Picur 2006.10.01. 01:49:51 |
|
| tomajer | 2006.10.01. 12:00:55 / # 155395 |
|
Ezen az alapon, ha Haltenberger Samu bácsitól nem veszik el a cégét, és nem hal meg időközben, akkor az összes mai cégvezető másod, harmad, negyedhegedűs lenne!:-)
Az idő megy, és az emberek ezzel párhuzamosan haladnak a ranglétrán.
Ma a Cobra vezeti a 6x6-ot, és ez nem von le semmit a Lajos érdemeiből.
Emlékeim szerint, amikor a Lajos volt a góré, akkor mindenki őt köpködte!
De az idő mindent megszépít:-)
Előzmény: #155391 gizike01 2006.09.30. 12:37:20 |
|
| csogu | 2006.10.01. 06:34:14 / # 155394 |
|
Sajnos ez eddig is meg volt. Titkosan, csak a kiváltságosokat belevonva, nyalva jobbra, nyalva balra, mert amikor már a mondatoknak következménye is lehet, akkor vhogy nem olyan éles a nyelv, hanem szépen eltompul és a creptoval vetekszik. Ez volt eddig is....meg is van az eredménye...nézd csak meg a tarifatáblázatodat!!!
:-)
Előzmény: #155393 Picur 2006.10.01. 01:49:51 |
|