Név Adminisztrátorok
Becenév Admin
Honlap hallotaxi.hu
Taxitársaság:

Felhasználó hozzászólásai

Téma: Hallotaxi fejlesztés avagy hallotaxi 2.0

Hozzáadva: 2018.01.16 12:28

Örömmel közöljük, hogy technikai problémáink ismét elhárultak, és a fórum teljes gőzzel üzemel!


hallotaxi.hu

Téma: Segítségeteket szeretném kérni

Hozzáadva: 2017.01.09 19:43

Tisztelt Hölgyem / Uram,
Van egy nagyon szomorú történetet megosztani. Az elmúlt hétvégén Budapesten voltam a barátokkal. Vettem egy taxi Fridaynigth (kb 02:00) származó Dob utca (Kaptár) a klub Broadway. Mivel minden taxi sárga nem vagyok biztos benne, hogy melyik cég volt.
Valahogy elveszett gyűrűt alatt taxival. A gyűrű az én karikagyűrű! Itt megtalálja a foto csatolt (ez volt egy felirat: "Maartje Frederik 19-04-2014").
A gyűrű nagyon kedves számomra, hajlandó vagyok, hogy jutalmazza az a személy, aki úgy ítéli meg 200, - EUR (60.000 Ft)
Tudna osztani ezt minden taxisok?
Nagyon szépen köszönjük

Frederik Klomp

Dear Sir/Madam,
I have a very sad story to share. Last weekend I was in Budapest with friends. I took a taxi on Fridaynigth (around 02:00) from Dob Utca (Hive) to club Broadway. Since all taxi's are yellow I'm not sure which company it was.
Somehow I lost a ring during the taxi ride. The ring is my weddingring! Please find a foto attached (it had an inscription "Maartje Frederik 19-04-2014").
The ring is very dear to me, I'm willing to reward the person who finds it with 200,- EUR (60.000 HUF)
Could you please share this with all your taxi drivers?
Thank you very much


Frederik KlompEjnye ejnye!
Arról volt szó, hogy nem lesz benne reklám.
Kéretik másik nicknevet választani :-)Üdvözlöm!

Olvasgattam a fórumot és sajnálattal tapasztaltam, hogy elég nagy káosz uralkodik a pénztárgépek beszerzésével kapcsolatban az Önök szalmájában, ami érthető, mert mindenki mást mond. Többször módosított kormányrendelet vonatkozik az online pénztárgép beszerzésére, így nehéz kiigazodni a rendeletek és mellékleteik forgatagában. 48/2013 (XI.15) valamint a 9/2016 (III.25) és a 36/2016 (IX.27) NGM rendeletek 1-2 melléklet...

Lényeg:

Az új kiterjeszteti körnek pl TAXIsoknak módosították az online pénztárgép beszerzésére vonatkozó határidőt 2016.12.31.-re, tehát 2017.01.01-től csak és kizárólag online pénztárgéppel teljesíthető a nyugtaadási kötelezettség. Pénztárgép típusok közül csak érvényes forgalmazási engedélyű pénztárgép szerezhető be dec.31-ig, azon belül is olyan ami hordozható online pénztárgép minősítéssel, engedéllyel rendelkezik, amennyiben a vállalkozó, taxis vagy változó telephelyű cég, mozgóárus!!! Ez lehet a jelen hatályban lévő szoftver engedélyű pénztárgép és lehet új január 1-től kötelező szoftver engedélyű pénztárgép is, ez most mindegy, mert a rendelet megengedi mindkét szoftver verziójú pénztárgép beszerzését dec.31-ig!!!!
(2017.01.01.-től csak új szoftverrel rendelkező pénztárgép szerezhető be!)

Mi lesz a 2016-ban beszerzett pénztárgépekkel, amely nem rendelkezik új szoftver verzióval?
Amennyiben január 1-ig az adott pénztárgép típus nem szerez új szoftver engedélyt a pénztárgép ettől függetlenül 2017.01.01.--től tovább használható, tehát nem kell kidobni a kukába!!! 36/2016 (IX.27)
Minden pénztárgép forgalmazó azon dolgozik, hogy új szoftver engedélyt szerezzen, hiszen január 1-től nem tud pénztárgépet értékesíteni, tehát mindenki számára fontos, hogy az adott pénztárgép típus megkapja az új szoftver verziót.

Mi fog történni ha elérhető lesz az új szoftver verzió? A pénztárgép az új engedélyt megszerzi? Mennyibe fog kerülni?
2016.12.31-ig beszerzett, beüzemelt és működő pénztárgépek automatikusan megkapják az új engedélyezett programot, amit a pénztárgép az autóban haladva is le tud tölteni a NAV szerverről, (mobil interneten keresztül kommunikál)  tehát lefrissül a pénztárgép. Ez ingyenes! Nem kerül pénzbe az új szoftver verzióra való átállás.

Állami támogatás!   
Új infó: Az NGM közleménye szerint az új kiterjesztetti kőr igénybe veheti a csekély összegű (de minimis) vissza nem térítendő támogatást, (bizonyos feltételeknek megfelelő vállalkozások)  melynek mértéke 50.000 Ft. Társadalmi egyeztetésen van a tervezet. Várhatóan november elején megjelenik a rendelet az állami támogatásra vonatkozóan is.
FONTOS: a rendelet megszabja, hogy csak olyan pénztárgépre vehető igénybe az állami támogatás, ami az új engedélyt 2016.november 30.-áig megszerzi. Tipp: érdemes felkeresni különböző pénztárgépet értékesítő cégeket, mert a nem támogatható pénztárgépek közül lehetnek majd 50.000 forinttal olcsóbb gépeket találni!!!


3 pénztárgép típus is elérhető

Hajnal három körül a VII. ker. Wesselényi u. - Nagy Diófa utca sarkon egy uberes letarolt egy pizzafutár motorost, akit mentő vitt el.
A futár a Wesselényiben közlekedett szabályosan, az uberes a Nagy Diófából kihajtva nem adta meg az elsőbbséget neki és szószerint letarolta.

Üdv.: Egy olvasó...
Maradunk az anonimitásnál, értve?

Téma: ADOK-VESZEK! Üzleti céllal fizetős!!! bocs:-)

Hozzáadva: 2016.02.24 20:10

Tisztelettel felhívnám az autókereskedők figyelmét a topic címére, és a felhasználási szabályzatra!

Téma: Szóljunk be tomajernek!

Hozzáadva: 2013.09.25 16:51

Ez itt nem a pertársaság topicja. Kéretik neki nyitni egyet, és ott folytatni.

Téma: Szóljunk be tomajernek!

Hozzáadva: 2013.09.25 11:35

"A csalás, a magyar btkv. szerint összhangban az európai jogfejlődéssel, kizárólag vagyon elleni bűntett, s az u. n. gazdagodási bűntettekhez tartozik, mert a jogtalan vagyoni haszonszerzésnek célzata lényeges tényálladéki elemét képezi. A törvény által adott fogalommeghatározás szerint csalást követ el: «aki azon célból, hogy magának vagy másnak jogtalan vagyoni hasznot szerezzen, valakit ravasz fondorlattal tévedésbe ejt, vagy tévedésben tart és ez által annak vagyoni kárt okoz». Jogtalan, vagyis oly vagyoni haszon, amelyre az illetőnek jogigénye nincs, annyira lényeges eleme a csalásnak, hogy ennek hiányában csalásról egyáltalán szó nem lehet." Read more: http://www.kislexikon.hu/csalas.html#ixzz2fta1ufjR Tehát a kérdés: Kié a haszon??? És a téma itt lezárva.

Téma: ??? - ??? Budapest Taxi Holding - fúziós topic

Hozzáadva: 2013.09.25 11:27

Bárkinek a halálával viccelni, szórakozni, valakinek azt kívánni ízléstelen.