TAXIS BLOKÁD 1990. Október 25. csütörtök

2005.10.25.

TAXIS BLOKÁD 1990.10.25-28
1990. október 25.  
A magyar taxistársadalom a délután folyamán, átvette a hatalmat az országban.A délutáni eseményekről nincsenek pontos információink. Reméljük, egyszer ezeket is pontosan tudjuk dokumentálni.

Csütörtök

23 óra 37 perc. A City taxi diszpécserközpontja: a taxisok országszerte csatlakoznak a demonstrációhoz. Pécsiekről, szegediekről, debreceniekről bizo­nyosan tudnak. Budapesten, a Kossuth téren javában tart a tüntetés. Az ügyeletes hölgy határozott hangon folytatja: eltökélt szándékunk, ha reggelig nem történik semmi, nagyobb erőket vonultatunk föl.

23 óra 45 perc. Barna Sándor, Budapest rendőrfőkapitánya megcáfolja a nagy kavarodásban felröppent hírt, hogy szolgálatban lévő rendőrök verik a taxi­sokat. Ilyen utasítást senki nem adott, így nem is kaphatott. Tőle tudjuk meg azt is, hogy a rendőrségnél nincs riadókészültség, s a szokásosnál nincsenek többen szolgálatban. Legfeljebb fontosabb helyeken „sűrűbben" találkozhatunk egyen­ruhásokkal.

23 óra 55 perc. Az Erzsébet hídon buszok próbálnak maguknak utat törni a veszteglő gépkocsik között. Furakodásukat nem minden járgány úszta meg ép „bőrrel".

 


 

 Taxisblokád 1990. okt. 25-28

Fórum

Fotók

 

A dokumentumokat, Szakonyi Péter: BLOKÁD Avagy kocsisor Kelettől Nyugatig c. könyvéből vettük.
Ezúton is köszönet neki, és munkatársainak a a fáradozásért!


Közösségi kapcsolatok

 
 
 
 
 
 
 

Dugófigyelő

2020.05.29.
www.utv.hu

Utoljára feltöltött képek

Linkcsere

4Dimenzió Fixshuttle
Taxi 314
Szentendre
Rókalyuk
Tokio 170
Rádió Taxi
Szeged
Új Taxi
Tatabánya
 
Eurotravel   TAXI 3000   
Sziget taxi TaxiCentrum
Pannon Volán
Taxi, Pécs
MB Vip Service
taxi.lap.hu