30 éve volt a TAXIS BLOKÁD 1990. Október 25. csütörtök

2005.10.25.

TAXIS BLOKÁD 1990.10.25-28
1990. október 25.  
A magyar taxistársadalom a délután folyamán, átvette a hatalmat az országban.A délutáni eseményekről nincsenek pontos információink. Reméljük, egyszer ezeket is pontosan tudjuk dokumentálni.

Csütörtök

23 óra 37 perc. A City taxi diszpécserközpontja: a taxisok országszerte csatlakoznak a demonstrációhoz. Pécsiekről, szegediekről, debreceniekről bizo­nyosan tudnak. Budapesten, a Kossuth téren javában tart a tüntetés. Az ügyeletes hölgy határozott hangon folytatja: eltökélt szándékunk, ha reggelig nem történik semmi, nagyobb erőket vonultatunk föl.

23 óra 45 perc. Barna Sándor, Budapest rendőrfőkapitánya megcáfolja a nagy kavarodásban felröppent hírt, hogy szolgálatban lévő rendőrök verik a taxi­sokat. Ilyen utasítást senki nem adott, így nem is kaphatott. Tőle tudjuk meg azt is, hogy a rendőrségnél nincs riadókészültség, s a szokásosnál nincsenek többen szolgálatban. Legfeljebb fontosabb helyeken „sűrűbben" találkozhatunk egyen­ruhásokkal.

23 óra 55 perc. Az Erzsébet hídon buszok próbálnak maguknak utat törni a veszteglő gépkocsik között. Furakodásukat nem minden járgány úszta meg ép „bőrrel".

 


 

Minden amit tudni szeretnél:  Taxisblokád 1990. okt. 25-28

Fórum

Fotók

 

A dokumentumokat, Szakonyi Péter: BLOKÁD Avagy kocsisor Kelettől Nyugatig c. könyvéből vettük.
Ezúton is köszönet neki, és munkatársainak a a fáradozásért!