Őrület! 30 méterre volt a vonat

2006.11.07.

Noormáááális?
Elképesztő, életveszélyes manővert örökített meg egy vasúti átjáróban a Blikk olvasó-riportere, Farkas József (60). A fénysorompó tilos jelzése ellenére egy taxis utasokkal az autójában kikerülte a sorompót, és a vonat előtt alig 30 méterrel áthajtott a síneken.

Ez év októberéig 2006-ban több mint 100 balesetben 22 ember vesztette életét vasúti átjárókban. A tragédiák kivétel nélkül azért következtek be, mert az autósok figyelmen kívül hagyták a tilos jelzést.

- A rendőrség a MÁV Zrt.-vel közösen az elmúlt hónapokban nagy forgalmú vasúti átjárókban végzett közúti ellenőrzéseket. Az akció során 42 autóst kaptak el, akik a tilos jelzés ellenére hajtottak át a síneken, s összesen 1137 szabálysértést észleltek a rendőrök - ismertette a Blikk-kel a megdöbbentő számadatokat Kavalecz Imre, a MÁV szóvivője.

A szombat reggel 9 óra 35 perckor utasai életét kockáztató taxist Farkas József, a Blikk olvasó-riportere kapta lencsevégre, aki egyébként buszsofőr. A férfi a taxissal szemben állt a sorompó túloldalán, s megfagyott a vér az ereiben. Mint elmondta, alig 40 másodperccel a vonat érkezése előtt történt az eset Dunaújvárostól négy kilométerre, a 62-es főúton.

A személyszállító minden jel szerint az egyik helyi taxicég munkatársa volt. A társaság igazgatója, Vámi Ferenc alapos dorgálásban részesít, amint kideríti, melyik munkatársa járt arra. Egyelőre azonban a fuvarlistán nem szerepel városon kívüli szállítás.

- Kiderítjük, ki volt az, és megkapja a büntetését - nyilatkozta Vámi Ferenc, az UNION taxitársaság igazgatója.

Mint a Fejér megyei rendőrkapitányság sajtószóvivőjétől megtudtuk, drága mulatság volt a taxisnak a szombati incidens: 60 ezer forint büntetésre számíthat. Bár a rendszám a fotón nem látszik, kinyomozzák, ki volt az a felelőtlen sofőr?

- Vezetéstől való eltiltás is lehet a pénzbírság mellékbüntetése, hiszen kiemelt szabálysértésről van szó - mondta el R. Szabó Ágnes.

Koós Szabolcs

Forrás:

 

Orosz rulett a vasúti síneken

A Blikkben megjelent, olvasó-riporterünk által fotózott taxis felesége viszont állítja, férje csak azért ment át a leeresztett félsorompó mellett, mert az elromlott.