A Rádió Taxi nem tesz le a képviselőkröl

2007.09.12.

[origo]
Eddig egyetlen pályázaton sem emelt kifogást a Rádió Taxi Kft. pénzügyi helyzetét mutató banki igazolás ellen az ajánlatkérő, egyedül az Országgyűlés Hivatala (OH) találta úgy legutóbbi tenderén, hogy a benyújtott irat nem felel meg a kiírásnak - mondta lapunknak Horváth Csaba, a vállalat vezetője.

A cég bankjának formanyomtatványai között nincs olyan, amelyen külön szerepelne, hogy az ügyfélnek nem volt úgynevezett sorban álló tétele, illetve nem nyújtottak be ellene inkasszót. Ez a kettő a banki szakzsargonban lényegében egyet jelent, ennek ellenére a hiánypótlás során a formanyomtatványra külön, "kézzel" rávezették az előbbi kitételt, de ez még így sem felelt meg a kiírónak. A Rádió Taxinak egyébként nincs tartozása - hangsúlyozta a cégvezető - írja Napi Gazdaság.

A társaság a parlament taxiszolgáltatójának kiválasztására júniusban kiírt közbeszerzés beadási határidejének lejárta előtt azzal a kéréssel fordult az OH-hoz, hogy a kiírásban megszabott, az alapdíjra és a kilométerdíjra kért árajánlat mellett a várakozási díjra vonatkozó elképzelését is fogalmazza meg - ahogy az például az MNB, a Duna TV vagy az MTV pályázataiban szerepelt -, mert enélkül nem tudnak ajánlatot tenni.

Erre a felvetésre nem kaptak választ. Az OH - mintegy 15 millió forintra becsült - pályázatán végül a Buda Kft.-t az első, a 6x6 Taxi Kft.-t a második helyre rangsorolta, míg az Euro Taxi Kft. és a Rádió Taxi-HP Taxi közös ajánlatát érvénytelenítette, mivel azok nem feleltek meg a kiírásnak. Szerződéskötésre azonban nem került sor, mert a rangsorolt cégek visszaléptek a szerződéskötéstől. Az OH szeptemberben másodszor is kiírja a közbeszerzést, amelyen a Rádió Taxi ismét elindul.