Taxit keres az Országgyűlés

2007.06.12.

Újabb zsíros konc!
Az Országgyűlés Hivatala közbeszerzési eljárást írt ki taxi-rendszerű személyszállításra legalább 150 autóval rendelkező társaságok számára - a felhívása a Közbeszerzési Értesítőben jelent meg.

Az ajánlattevővel szemben állított feltétel, hogy rendelkezzen legalább egy olyan szerződéssel az elmúlt három évben, amelyet nem magánszeméllyel kötött, és amelynek a nettó értéke elérte a 10 millió forintot. További feltétel, hogy diszpécserszolgálata napi 24 órában működjön.
Nem tehetnek ajánlatot azok a cégek, amelyek számláján az elmúlt 12 hónapban háromnál több alkalommal 5 napot meghaladó sorban állás volt, vagy az öt napot el nem érő sorban állások száma elérte ötöt.
Az ajánlatokat június 20-ig lehet benyújtani.
Az értékelésnél legmagasabb súlyszámmal a viteldíj (kilométer díj) szerepel, ezt követi az egy repülőtéri út ára, majd az alapdíj összege.

Bakos Emil gazdasági főigazgató az MTI-nek elmondta, hogy jelenleg a Buda Taxi és a Tele 5 Taxi végzi ezt a szolgáltatást az Országgyűlésnek, az évi ilyen célú kiadás hosszú ideje 10 millió
forint körüli összeg.
    Az igénybevevők két csoportra bonthatók. Az elsőbe tartoznak azok a képviselők, illetve országgyűlési hivatalnokok, akik külföldre utaznak és a város valamint a repülőtér között közlekednek taxival. Leggyakoribb a Brüsszeli út, oda reggel 6 órakor indul és onnan este 11-kor érkezik a repülőgép. A másik csoportba azok a hivatalnokok tartoznak, akiknek a parlamenti ülés végéig kötelező dolgozniuk. Ők - amennyiben este 10 óra után fejeződik be az ülés - szintén jogosultak taxival haza menni.


MTI