Három konzorcium jutott be a ferihegyi taxitender második fordulójába

2006.06.29.

Első félidő
Budapest, 2006. június 29 – A Budapest Airport értékelő bizottsága három konzorciumot hívott meg, hogy tegyen újabb pályázatot a ferihegyi taxitender második és egyben utolsó fordulójában.

Az első fordulóban mindhárom pályázó jogilag érvényes ajánlatot adott be, és valamennyien megfeleltek a tenderkiírás kritériumainak. Az első fordulóban kizárólag az ár alapján értékelt a bizottság, s a sikeres pályázókat az általuk ajánlott fuvardíj alapján a következőképpen rangsorolta (az első helyezett kínálta az utasok által fizetendő legalacsonyabb fuvardíjat, a harmadik a legmagasabbat):

1. Zóna Service Konzorcium
2. Volán - Airport Taxi Service Konzorcium
3. Konzorcium


„Örülök, és elégedett vagyok, hogy három érvényes pályázó jutott be a Budapest Airport taxitenderének utolsó fordulójába.” – mondta Chris Woodruff, a Budapest Airport vezérigazgatója. Hozzátette: „Három pályázó valódi versenyt fog eredményezni, úgy árban, mint a szolgáltatás minőségében, melynek haszonélvezői az utasok lesznek. Célunk, hogy olyan szolgáltatást vezessünk be, mely a jelenleginél alacsonyabb áron, és a mostaninál magasabb színvonalon nyújt nagyszerű fogadtatást a Magyarországra látogatóknak.”

A második forduló pályázatainak leadási határideje július 17., melyet követően várhatóan július 20-án születik meg a végeredmény.

A pályázó konzorciumok tagjai a következők:

1. ZÓNA SERVICE KONZORCIUM:
Euro Taxi Bt.; Airport Security Kft.; UTAX Bt.; NEXT AUTO Kft.; Office Service Concept Kft.; Petrányi-Auto Kft.; Szakál József egyéni vállalkozó.
(Tourist Taxi. szerk.)

2. VOLÁN-AIRPORT TAXI SERVICE KONZORCIUM:
A-Taxi Kft.; VOLÁNCOM Közlekedési és Kommunikációs Kft.
(Airport Taxi-Volán Taxi. szerk.)

3. KONZORCIUM; :
6x6 Taxi Kft.; Buda Kft.; Budapest Taxi Kft.; City Taxi Szövetkezet; Főtaxi Zrt.; Taxi 2000 Kft.; Taxi 4 Kft.