Reggeli kávé

2006.02.24.

Elhunyt az ország szexológusa
Szerda hajnalban, rövid szenvedés után elhunyt Veres Pál. Az orvos-újságíró 88 éves volt. Veres Pál nevét a Magyar Ifjúság, majd az Ifjúsági Magazin hasábjain publikált, olvasói levelekre írt válaszai révén ismerte meg az ország. "Az orvos válaszol" rovata sok generációnyi magyar szexuális felvilágosításához járul hozzá.

Egyéni hangvételű válaszaiban Veres Pál gyakran humorral oldotta a levélíróknak a téma kényességéből adódó gátlásait. A Magyar Újságírók Országos Szövetsége, melynek 1947 óta tagja volt, 1987-ben Aranytollal tüntett ki.

 


Mutit küldi maga helyett a köhécselő Delon

Alain Delon tüdőbetegsége miatt nem tud részt venni a szombati Operabálon, de a szervezőknek akadt még egy híresség a tarsolyukban. Így a sztárvendég Ornella Muti lesz, aki 1996-ban "első bálozó" volt. A sztárcsere miatt talán Kiszel Tüncike szomorkodik a legkevésbé, aki Delon iránti rajongása miatt már hetek óta gyomorgörcsöt okozott a szervezőknek.

 


Tárki: fej fej mellett

A Századvég Politikai Elemzések Központja és a Tárki februári adatai a teljes sokaság, valamint a pártot választók körében a két nagy párt teljesen kiegyenlített támogatottságát, míg a biztos szavazó pártválasztók körében öt százalékpontos Fidesz-előnyt mutatnak.

 


Orvos nélkül marad, aki túl egészséges

Egy 1999-es rendelet alapján kikerülnek a háziorvosi adatbázisokból azok a páciensek, akik az előírt időkereten belül nem látogatnak el orvosukhoz.

 


E-mail-függőségben szenvedünk?

Hetente akár két munkanapot is eltölthetünk e-mailezéssel - hangzott el a Symantec és az Információs Társadalom- és Trendkutató Központ (ITTK) által szervezett sajtókonferencián. A megállapítást a nemzetközi és a magyar kutatások tükrében fogalmazták meg.

 


Kóla és pisztoly

A minap a Zuglói Családsegítő Szolgálat irodájába berontott egy fegyveres fiatalember. Előbb munkát, aztán kólát követelt. Majd kijelentette: nem mozdul, amíg nem viszik börtönbe. Ez hamarosan bekövetkezett. Beszámítható vagy nem beszámítható? – ez a kérdés. Mert ha kicsit is az, jogászok szerint nem ússza meg súlyos büntetés nélkül. Talán ebből következik, hogy a túszejtés elszenvedői inkább mentegetik, mint vádolják különös „elrablójukat”.

 


A levegőben levált egy repülőgép mentőcsúszdája Budakeszinél

Levált a levegőben egy repülőgép egyik felfújható műanyag vészmentő csúszdája, feltételezhetően Budakeszi és Budaörs közötti térségben - közölte a Közlekedésbiztonsági Szervezet szóvivője.