Fekvőrendőr nem pihen

2006.10.19.

Érdekes megközelítés
Talán nincs autós, aki eddig ne futott volna bele kellemetlen élményt nyújtó forgalomlassító eszközbe, magyarul fekvőrendőrbe. Mi most szolgálat közben kerestünk fel belőlük egy tucatnyit.

Munkából hazafelé menet nap mint nap útba esik néhány ilyen dög, amiken csupán lépésben lehet áthajtani a spontán vetélés veszélye nélkül. Kíváncsiak lettünk, mindenhol ennyire szörnyűek-e ezek az akadályok, vagy lehet belőlük használhatót is építeni.

Volt kedvenc is

Érdekes, hogy még a hasonló alapanyagokból készülő darabok között is mekkora különbséget találni. Az egyik kedvencünk és a legdurvább sérüléseket okozó darab is szinte egyformának tűnik, mégsem az. Nem tudjuk, hogy építési vagy konstrukciós hiba okoz ekkora különbséget, de mi inkább a túlbuzgó kivitelezőkre gyanakszunk. Biztos, ami biztos alapon jó magasra építik őket.

Mindkét említett példányt piros díszkővel borították, méretük közel azonos, lágyan ívelők és barátságosnak tűnnek. Számottevő különbség csupán a hosszban és a magasságban van, no meg a hatásukban. Míg az egyiken a megengedett sebességgel gond nélkül át lehet hajtani, addig a rosszul megépített még csigatempónál is hatalmasat dob a kocsin. Gyanútlan első áldozatok pedig könnyen a kipufogó elvesztésével fizethetnek könnyelműségükért.

A cikk folytatódik klikk ide