Búcsúzz el a családodtól, mert lehet halni mész!

2007.10.18.

Jövő héten több tucat taxis lesz az áldozat?
Talán most először vagyok úgy vele, hogy legszívesebben mindegyikőtök mellé leülnék, és addig maradnék ott, amíg végig nem olvassátok ezt a cikket és azt, ami ez mellé mellékelve van, mert túlzás nélkül lehet állítani: MOST A LÉTED A TÉT!!!


 

Gondolom sok taxis, főleg az éjszakában dolgozó kollégák emlékezhetnek tisztán a múlt év októberében zajló eseményekre. Kaotikus állapotok, hirtelen mindenhol rendőrök, menekülő emberáradat. Az emberi kíváncsiság keveredve az elvekkel, gyűlt a tömeg és több évtizede nem tapasztalt rendőri intézkedésekkel találta magát szemben. Ezeket nem minősíteném, hiszen ez nem az én feladatom. Van erre sok portál, nálam sokkal jobban felvilágosult emberek, akik ezt meg is teszik. Természetesen informálódom, hiszen egyes felröppentett hírek szerint idén is várható lesz valami hasonló.



Ami tavalyról nagyon megmaradt bennem az a kifújt, kilőtt könnygáz-gránát szaga. Láttam embereket, akik munkából hazafelé sietve estek ennek áldozatul, láttam kamaszokat, akik a poén kedvéért futottak bele egy-egy ilyen gázfelhőbe, láttam rendőröket, akiknek az arcukba a szél visszafújta a saját maguk által felhasznált gázpermetet, de láttam taxisokat is, akik úgy szállították, menekítették az utasokat, hogy közben attól az erős maró szagtól fulladoztak.

Attól függetlenül, hogy felháborodtam, főleg az ártatlanokat ért támadáson (bár az sem az én reszortom, hogy eldöntsem ki is a bűnös, aki „megérdemelte”) mégis azoknak az embereknek a szenvedése zavart a legjobban, akik akkor, abban a pillanatban is a munkájukat végezték. Lehetne itt felsorolni a médiában dolgozókat, a BKV-sokat, orvosokat stb…stb…, de mi maradjunk csak a saját berkeinken belül: A TAXISOK!!!

Sokan vagytok úgy, hogy megbíztok egy rendszerben, hiszitek azt, hogy felelősségteljes döntéseket hoznak, tudják mit is tesznek. Ebből a naivságból én már rég kigyógyultam. Tudom, hogy sok olyan alkalmatlan ember foglal helyet bizonyos posztokon, akiknek hiányos ismereteik mellett is joguk van olyan döntéseket hozni, amin emberek élete múlhat. Ebben még semmi politika sincs, hiszen ez az élet nagyon sok területén felfedezhető jelenség.

De nem akarok tovább kertelni, csak szerettem volna, ha kicsit úgy gondoljátok végig a következő sorokat, hogy tudatában legyetek annak a ténynek, hogy hozzá nem értő emberek döntésein múlhat az életünk az elkövetkezendő napokban.


A magyar rendőrség a közelmúltban újfajta könnygázt rendszeresített, az úgynevezett CR (dibenz-oxazepin) jelölésű anyagot. Tudom, hogy Tomcatről sokaknak megvan a maga nem túl pozitív véleménye, néhány témában elég élesen bírál, de egyet el kell ismerni, sokszor sikerült már neki darázsfészekbe nyúlnia. Attól félek, most is ennek lehetünk tanúi, amennyiben elolvassuk a mostani írását. Tudom, hosszú, tudom nekünk taxisoknak nincs erre időnk, de kötelességed tisztában lenni azzal, hogy mi várhat kint rád, kik is lesznek az utcán október 23-án, és milyen felszereléssel.



Akiben mégis motoszkál még valami bizalom azokkal az emberekkel szemben, akik felelős döntéseket hoznak, hallgassák meg a hangfelvételeket, amit Tomcat készített. Amenniyben most ezt tapasztalhatjuk, akkor mi várható akkor, amikor tömeges halálesetekről fog zengeni a média?

Kötelességeket tájékozódni, hiszen nem csak magatokért vagytok felelősek!!!

Olvasd el, hogy dönteni tudj!!!