Havas Henrik taxisként dolgozott, hogy eltartsa családját

2007.02.07.

A szükség nagy úr!
A Mokka műsorvezetője legújabb könyvében régi emlékeit idézi fel. Kevesen tudják Havas Henrikről, de több tíz évvel ezelőtt taxizással egészítette ki a családi kasszát.


A sors fintora, hogy napokkal ezelőtt éppen őt kereste meg egy kiadó, hogy írjon könyvet az utasszállítókról.
Henrik szívesen vállalta, mondván: „Nagyon drága vagyok, de ha a cégnek megéri, akkor elvégzem a munkát.” - Magamtól nem jutott volna eszembe a téma, de bérmunkába szívesen megírom a könyvet.
A napokban keresett meg egy kiadó, akiket az egyik taxitársaság bízott meg. Hogy miért pont rám gondoltak? Nem tudom. Ugyan 1979-ben taxiztam, de ezt kevesen tudják rólam - mondta Havas Henrik, majd nyíltan hozzátette, hogy a szükség kényszerítette a tőle távol álló munkára. - Egy évig dolgoztam taxisként. Amikor elkezdtem rádiózni, ötödére csökkent a fizetésem, mint az előző munkahelyemen. Kénytelen voltam kiegészíteni a kasszát, hogy eltartsam a családom. Ezért esett a választás az éjszakai taxizásra.
Tervezem, hogy saját élményeimmel gazdagítom a könyvet. Azt biztosan leírom benne, hogy egy esős novemberi éjszakán hogyan hurcoltam végig a városon Somogyvári Rudolf művész urat. Érdekes dolgokon estünk át.

Forrás: Esti Hírlap