Hat hónap börtönt kapott a Taxi sztárja - nem gyorshajtásért...

2006.12.19.

Ez a valóság
Luc Besson Taxi filmjeinek száguldozó hőse, Samy Nacheri már többször összetűzésbe került a törvénnyel, most azonban nem úszta meg egy kis ejnye-bejnyével. Hat hónapot kell ülnie rasszista kirohanása miatt.

Nacherit néhány hónapja igazoltatták a rendőrök, aki olyan részeg volt, hogy saját bevallása szerint 15 whiskyt ivott, majd beszedett egy fél doboz nyugtatót. A Guardian híre szerint ebben az állapotban a színészt bevitték a rendőrségre, majd másnap reggel szabadon engedték, de akkor Nachery ordibálni kezdett az egyik fekete bőrű rendőrrel, és rasszista kijelentéseket tett. Nos, emiatt hat hónapig kell börtönben ülnie.

A 45 éves, algír származású színész a legsúlyosabb büntetést kapta, amit ilyesmiért Franciaországban kiszabhatnak. Nem csoda, hiszen a rendőrök már jól ismerik. Szinte mindennapos vendég az őrsön, hol gyorshajtás, hol pedig ittas vezetés miatt.

"Majd' meghalok szégyenemben. Nem vagyok rasszista! Csak az alkohol miatt mondtam ilyeneket!" - mondta a színész, aki egyébként gyakran szólal fel a rasszizmus ellen.

Forrás: Ma.hu