Vannak még csodák!

2011.09.17.

Hihetetlen történet.... de igaz!
Kollégánk olyan sztorit mesélt, amit azonnal meg kell osztamom a nagyvilággal! Nem hittem már, hogy ilyet Budapesten valaha megérek.

A történet szokványosan kezdődött.  A kollégát az Árpád hídon a buszmegállóban leintették. Fiatal nő, semmi extra. Utícél az Ajtósi, ELTE kollégium. Tehát a kisasszony vidéki egyetemista...is lehet. Kolesz előtt kedves mosoly... felszalad pénzért, mert nincs nála elég. Kolléga gyanútlan... nem ez az a környék, ahol bekapcsol az automata riasztórendszer. X idő elteltével persze felébred benne a kisördög... bemegy a recepcióra érdeklődni. De sajnos a recepciós vénkisasszony nincs tele segítő szándékkal. Ő bizony nem látta ki jött be mostanság, ... nincs ezer szeme nem figyelhet mindenre.

A végeredmény lehetett volna az is, hogy a Fineszu lista bővül... de nem így történt.

Kollégánk nem adta fel.  Valami isteni sugallatra olyasmihez folyamodott, ami nekem már legalább 15 éve nem fordult volna meg a fejemben. 

Felhívta a rendőrséget. Csak úgy....

És lássatok csodát: akár hiszitek, akár nem... foglalkoztak vele.  Kijöttek, és intézkedtek. Ilyen egyszerűen, természetesen. Mintha ez a világ legmindennapibb dolga lenne.
Ők is megkérdezték, a recepciós nénit, és bármilyen hihetetlen, velük már közlékenyebb volt. Pláne, hogy a recepció be is van kamerázva, tehát ha nem emlékezett volna elég pontosan, akkor a felvétel természetesen segített volna.
Rendőr urak szobába fel.. kopogás... csend. Nem adták fel, - jelzem még mindig csak taxisunk állítása alapján jártak el - visszamentek a recepcióra és elkérték a pótkulcsot. Ezzel felszerelkezve bejutottak a szobába, ahol meglepő módon ott leledzett a kisasszony, aki a rendőri fellépés hatására ijedtében azonnal elismerte a tartozást, és sietett is kiegyenlíteni azt.

Hab a tortán, hogy rendőreink megérkezésükkor azonnal visszakapcsoltatták a taxamétert kollégánkkal, és a kishölggyel a várakozási díjat is kifizettették.

Ennyi a történet.  
A tanulsága sokkal de sokkal több. Itt most órákig tudnám ecsetelni, hogy ez mekkora dolog. Hogy milyen szuper lenne, ha végre ezügyben újra normális viszony alakulna ki köztünk, és a rendőrség között. Hogy milyen csodás érzés, hogy emberszámba vettek egy taxist, és nem azt mondták amit évtizede hallunk: nem az ő dolguk... nincs joguk intézkedni, nem zaklathatnak senkit egy ilyen állításra, stb. stb.

Köszönetet szeretnék mondani a XIV. kerületi kapitányság járőreinek ezért, a számunkra csodának tűnő cselekedetért!
Nem találok szavakat /pedig az ritka:-)/ ... mondjuk egyszer megbüntethetnek Zúglóban akár ok nélkül is! :-)

Köszönjük köszönjük köszönjük!

ui: Tehát közhírré tétetik, kedves fizetni nem szerető utasok:  Ezentúl minden taxis mindig rendőrt fog hívni!  Bízva abban, hogy a rend őrei ugyanígy a helyzet magaslatán lesznek.

Sose felejts el benézni a "Mit hol vegyünk" rovatba!

tomajer@hallotaxi.hu