Ez már taxiháború

2008.07.29.

Háború tört ki a főváros autós és motoros személyszállítói között.
Immár 5-6 éve mennek a "hagyományos" taxisok idegeire a motorbiciklivel, mopeddel taxizó motorosok, akik már mintegy kétszázan vannak. A kétkerekű fuvarozók keményen megszámítják, hogy velük elkerülhetők a nagy forgalmi dugók: 20-30 százalékkal kérnek többet az autós utazásnál.

Ez a praktikus, bár egyelőre még hivatalosan még el nem ismert közlekedési szolgáltatás azonban nem mindenki tetszését nyerte el. Különösen nem tetszik a "négykerekű" taxisoknak. Annyira nem, hogy a kétkerekű fuvarozók szövetségének vezetője szerint "rudat nyomnak a küllőink közé". És ez nemcsak átvitt értelemben van így: Raphael, egy motortaxis hosszú sebhelyet visel a karján, mert megkéselte egy taxisofőr egy piros lámpánál. Feljelentette, de nem történt semmi, "mert a rendőrség is ki akar nyírni minket".                                              Droszt :-)

Nézetét munkatársai is osztják, mindegyiküknek van hasonló története. Az érdekszövetség elnöke szerint "a vége az lesz, hogy valami súlyos dolog történik, de nem várhatjuk ölbe tett kézzel, míg valaki meghal".