Green Taxi sajtótájékoztató taxis szemmel.

2010.11.25.

Gyönyörű, elegáns, rengeteg lóvé!
Ismerős felhajtás. Kb. négy évvel ezelőtt láttunk ilyet utoljára a taxisszakmában. Látványos külsőségek, gyönyörű nők, rengeteg kaja. Én a Csogu helyett is ettem!

A tájékoztató hivatalos üzenetének tolmácsolásától eltekintenék, ezt a teljes mai sajtó hozni fogja. Mellékelem a ránk tukmált dokumentációt, … hmm… perverz mazochistáknak. Nnajó, aki jókat akar röhögni belepillanthat.

Térjünk a tárgyra. A cég, januárban kétszáz autós flottával akar indulni, melyből 120, vadonatúj euro V. –ös csodaparipa. (lásd képgaléria) A hiányzó nyolcvanat a Zóna taxi állományából a „megfelelő” minőségű gépkocsik fogják pótolni. (mert ugye logikusan, a Főtaxi a reptérre, a romokat fogja gyaníthatóan kiválogatni)

 

Ugyorgyunk!

…merthogy itt nem a Zóna Taxi jövője a tét. (aszongyák)

A tulajdonosi kör összefonódásaival már a Főtaxis fórumban foglalkoztak szakavatott kollégáink…
Meghallgattunk egy futurisztikus elképzelést a távoli jövőről, elektromos autókkal, és mindenféle csodákkal.
Taxisszakmailag teljesen értelmezhetetlen hablatyot a társaság fuvarszervezési elképzeléseiről, mindezt a környezet jövőjéért való komoly aggodalom jegyében. Tapsolhattunk a Levegő munkacsoport (vagy hogyhíjják őket) nagyon szimpatikus hozzáállásához, hogy őket nem a gazdasági haszon, jövedelem, vagy csődbemenés motiválja, nem érdekli hány piacon lévő vállalkozó rokkan bele…. „minketcsakajövőérdekel” (Nnade kié???) ja persze a környezeté…
Elkerekedett szemekkel figyelhettük, ahogy a szakmánkról konkrétan semmit nem tudó emberek tervezgettek, vázoltak fel abszurdabbnál abszurdabb elképzeléseket, a piac jövendő mozgásáról, a most jelenlévő társaságokkal való együttműködésről. (kis színes: Majd a többi társasággal együttműködési megállapodást kötnek, hogy azok az autók, amelyek megfelelnek az Ő elvárásaiknak az Ő színeikben tevékenykedjenek /itt rámszótak, hogy ne röhögjek olyan hangosan/)

A sajtó szegény, természetesen ette a dumát… mint majd a hamarost megjelenő cikkekből látható is lesz. Sajnálom, … de képtelenség egyesével minden újságírónak elmagyarázni, hogy mindez, fából vaskarika, avagy a következő nagy nagy átbaszás ....


Ugyorgyunk!

Tehát térjünk vissza, a 120 darab csodához, ami friss ózondús levegőt ereget a kipufogójából.
Ígértek rájuk alkalmazotti viszonyban dolgozó, jól képzett, kulturált, szakmáját értő és szerető, nyelveket beszélő gépkocsivezetőt!
Csak azt nem árulták el, hogy ezeket honnan szedik???
Senki nem mondta meg nekik, hogy ma nincs a szakmában ennyi szabad, ilyen kvalitású taxi gépkocsivezető???
Ilyen mennyiségű „droidsereggel” csak a Zóna rendelkezik, mely „kollégáink” nyelveket ugyan beszélnek, (.. hmm a magyart kicsit törik) pl. jól elboldogulnak a románnal, szerbbel, ukránnal. A szlovákkal nem, mert Szlovákiában már jobban élnek a kubikusok, mint ma a ZónaTaxisok.

Nem mondta meg nekik senki, hogy ebben a szakmában ma még nagy többségében VÁLLALKOZÓ TAXISOK végzik a szolgáltatást, akiknek önszántából esze ágában nincs alkalmazottá válni?

Vagy tudják? Ez lenne az irány? A cél? A jövő? A mi jövőnk?
A Levegő munkacsoport lelkes asszisztálásával elérni, hogy csak és kizárólag öt-hat-hétmilliós autókkal lehessen Magyarországon szolgáltatni, 350.- forintos benzinár mellett, 150.- forintos kilométerdíjért ???
Pontosan tudják, hogy minőségi TAXISOKHOZ akkor fognak jutni, ha a ma még valahogy elvegetáló, adófizető tisztességes vállalkozói réteget ellehetetlenítik, tönkre teszik?

Tisztelt DÖNTÉSHOZÓK:

Ugye nem ez a cél? Ugye nem fogják hagyni, hogy magukat tőkeerős nagyvállalkozónak hazudó, szakmánkhoz mit sem értő, bármilyen „színű” nímandok mézesmázos dumákkal, rabszolgává tegyék a valaha emelt fővel járó egyenes gerincű, magyar kisvállalkozói réteget?
Ugye nem, ugye nem, ugye nem…?

És nemutolsó sorban, szólnék, a Porsche Bank, és a Porsche Hungária prominenseihez:
Ez a projekt taxisszakmailag halvaszületett vállalkozás! Ezek az autók, amiket önök most készülnek megfinanszírozni, és üzembe helyezni, soha a büdös életben nem lesznek kifizetve. (ez nem volt célzás, ma még piacon lévő hasonló slunggal induló vállalkozásra…khmmm…)
Meneküljenek….. amíg lehet. (az ismert reklámszöveggel élve: ÉÉÉN SZÓÓTAMMM!)
/Jja igennn: Ez természetesen kizárólag a magánvéleményem!!!:-)/


 


 



 


 tomajer@hallotaxi.hu