Döntött az Etikai Bizottság

2008.11.04.

Garamszegi Miklós elnézést kért a 6x6-osoktól a történtek miatt
Mai napon került sor annak az ügynek a kivizsgálására, amelyben egy taxis viselkedése általános döbbenetet váltott ki a szakmából.

Az ügy előzményéről ide kattintva olvashattok!

Ma 15 órára volt berendelve a Főtaxi 1519-es kollégája, hogy Ő is elmondhassa saját verzióját. A 6x6 taxi példás együttműködésének köszönhetően tanúként megjelent a 6x6 képviseletében Kántor Attila (765) és Kiss János (570). Én is szerepet kaptam, mint tanú és az ügy részleteit egybefoglaló személy.



A Hallotaxi részéről Tomajer volt jelen, fogalmazhatunk úgy is, hogy mint külsős megfigyelő.

Az ügy kivizsgálása a következőképpen folyt:

Az Etikai Bizottságnak összefoglaltam a történteket, majd a 6x6-os kollégák is kiegészítették mondandómat saját élményükkel. Ezek után behívták a 1519-es kollégát, hogy Ő is mondja el, amit szeretne.

Innentől kezdve saját benyomásomat írom meg nektek:

Az elején azt hittem, taxisunk ügyesen lavírozik, próbálja elbagatellizálni a történteket. A meghallgatás végére viszont teljesen tisztán kiderült, hogy ez az ember nem való ebbe a szakmába. Fogalma sem volt, hogy mi történik körülötte, nem értette és nem fogadta el, hogy veszélyben volt Ő is, hogy miért volt olyan ideges mindenki, miközben aranyos fiúk voltak az utasai. Nem értette meg, hogy miért kellett volna neki megállnia, amikor a 6x6-os kolléga közölte vele, hogy feltételezhetően azok ültek be hozzá, akik pár perccel előtte egy támadás résztvevői voltak. Ő megkérdezte az utasait és azok azt állították, hogy a „taxis beszélt velük csúnyán”!

Arra a kérdésre, hogy Ő kinek hisz jobban, az utána robogó taxisnak, vagy az utasainak, egyértelműen azt a választ adta, hogy az utasoknak…akik Újpestről az Üllői útra szerettek volna vele a bérelt taxijában utazni. Ő nem menekült, hanem magától megállt, amikor ék alakban két 6x6-os kolléga elzárta előle az utat. Mivel a rendőrök sem tudták rábizonyítani a kedves utasokra a fegyveres inzultust, így Ő nem érti, hogy miért baj az, hogy továbbvitte őket.

Hogy ott a taxisok és az utasok között történt-e valami szóváltás, fenyegetődzés?
Dehogy-dehogy, nem volt ott már senki és különben sem volt ilyesmi.
Hogy hallotta-e a taxisok beszólásait, tomajer ovációját és tapsolását?
Nem, dehogy, semmi ilyen nem történt. Hogy tessék? Jaaa igen, a hallásommal semmi gond.

Nem lehetett megértetni vele, hogy mi köze van neki ahhoz, ha egy 6x6-ost késsel fenyegetnek. Nem értette, hogy mit jelent az: TAXISNAK lenni, és hogy milyen erkölcsi kötelességgel tartozik a többiek felé!!!

Sajnálom ezt az embert, mert mint ahogy tomajer fogalmazott: 100%-osan alkalmatlan erre a szakmára, csapatban való munkára, céges taxisnak.

Megtörtént a szembesítés, újra előtte is elmondtuk azt, ami szerintünk történt, mind a hárman, de szerinte ez vagy nem volt annyira komoly, vagy nem is történt ilyesmi, legalábbis Ő ilyet nem tapasztalt.

Ezek után megkérték, hogy fáradjon ki addig, amíg az EB megtárgyalja az ügyét.

Emberünket azonnali hatállyal eltávolították a Főtaxitól!!!



Indoklás: Főtaxinál a segítségnyújtás elmulasztása 1 hét tiltással jár, de ez az eset erkölcsileg annyira összeegyeztethetetlen a Taxis szakmával, hogy itt más döntés nem is születhetett, mint a szerződésbontás.

Felháborodva fogadta a döntést, diktatúrát emlegetett és mielőtt átcsapott volna részéről az egész egy mocskolódásba, meg lett kérve, hogy két kolléga kíséretével fáradjon az autójához, majd végezze el a leszerszámozást.

Ezek után Garamszegi Miklós a maga és a Főtaxi csapata nevében, a jelenlévő 6x6-os kollégáktól elnézést kért a volt „kollégánk” viselkedése miatt. Ő többet ebben az ügyben nem tehet.


 

 

ENNEK A CIKKNEK A FÓRUMA