Eddigi életem egyik legdöbbenetesebb 3asbreakje

2008.11.02.

Tud ez a szakma még lejjebb süllyedni?
Késsel támadtak meg egy 6x6-os kollégát, de a sztoriban ez az egyik legjelentéktelenebb mozzanat…

Elkezdődött az év vége, sorban jönnek egymás után a taxisokat ért támadásról szóló visszajelzések a kollégáktól. Vér (eddig) nem folyt, így a média ingerküszöbét még nem lépték át ezek a támadások, így elég szűk körben ismeretesek ezek az esetek.

Péntek éjszaka egy Főtaxis adott le 3asbreaket. Az ellenfelek 4-en voltak és igen jó fizikummal rendelkeztek. Ennek megfelelő létszámmal indult a segítség, aminek az eredménye az lett, hogy a kiérkező rendőrök nem tudták a helyszínt gépkocsival megközelíteni. Többen csodálkozásukat fejezték ki a hatóság embereinek arra a kérdésre, hogy a 4 erős fiatalember mitől és mikor sérülhetett meg.

Ma éjszaka két késes támadás is történt. Pontosabban mi ennyiről értesültünk.

Az egyik szenvedő alanya egy Taxi2000-es kolléga volt, akit az Üllői út és Ernő utca sarkán támadott meg egy fiatalember és szavainak késsel adott nyomatékot. Ő is meglett a helyszín közelében és úgy látszik a városban egy újfajta vírus ütötte fel a fejét, mert mire kiérkeztek a rendőrök rejtélyes módon hámsérülésekhez hasonló kiütések keletkeztek rajta.

A másik támadásban is előkerült egy kés, de a főszerep egy Főtaxis „kollégánké” volt.

Most kicsit elakadtam a cikk írásában, mert próbálom összeszedni a gondolataimat, de ez agy nélkül nehéz. Ugyanis az agyam a helyszínen hagytam, egész pontosan…az agyam eldobtam a történteken, és a szememnek sem akartam hinni…a fülemről már nem is beszélve.

Sajnos a sztori első része sablonos, mondhatni, megszokott.

6x6

Kolléga felvesz Újpesten egy címet, megérkezik, majd jön 4 fiatal, olyan vicces fiúk, akik szeretik a taxist is megviccelni, mert az olyan, de olyan humoros. Magyarán: Az igazi pofoznivalók.

Szállnak be a kollégához, miközben sör és csöpögős szendvics van a kezükben. Kollégánk (igen, Ő a kollégánk) ezt szóvá teszi, és megkéri a kedveseket, hogy a büfé kocsiba való tárgyaktól vagy elfogyasztás útján, vagy a szemétbe dobás útján, szabaduljanak meg, mielőtt beszállnak a taxiba.

Reakció:

Utasai kiszállnak, majd az egyikük úgy vágja be a taxi ajtaját, hogy a környék felriad. Kollégánk (igen, Ő a kollégánk) ezt némileg nehezményezte, amit szóvá is tett. Ezen a váratlan eseményen az egyik kedves annyira felháborodott, hogy előrántott egy úgynevezett pillangókést és támadólag indult meg a kollégánk (igen, Ő a kollégánk) felé.

Szerencsére a társaságban volt egy higgadtabb férfi is, és miután lefogta a barátját, arrébb is rángatta, hogy ne tudjon a kollégánkban (igen, Ő a kollégánk) kárt tenni.

A taxis leadta a 3asbreaket, mire a kedveseknek halaszthatatlan dolguk támadt és elsétáltak.

Úgy kb. ennyi lenne a sztori…ha…HA…!!!

A támadás helyszínére siető egyik kolléga megállt a Főtaxisok által is használt droszton, és kérte az ott lévő egyik taxist, hogy jöjjön segíteni, mert félő, hogy a maga 50…60 kilója kevés lesz 4 támadó ellen, majd már robogott is tovább a kollégája segítségére.

A felkért Főtaxis kolléga nem indult utána, mert állítása szerint nem értette, hogy mit hadart az elrobogó 6x6-os. Ok, ez még hihető is, mert felfokozott idegállapotban az ember tud nem egyértelműen fogalmazni, főleg ha utána egyesbe rakva az autót, eltép a helyszínről. Így a kollégánk visszaült az autójába és várta, hogy Fortuna eltalálja.

Ahogy a mozaikkockákat össze tudtam tenni, olyan 10 perc elteltével a droszton pole pozícióban elhelyezkedő taxishoz beszállt egy 4 tagú vidám társaság, majd miután bemondták a címet, a kollégátok (na igen, a tiétek lehet, de az enyém biztos nem) el is indult.

Szépen halad a belváros felé, amikor is mellé száguld egy 6x6-os és átkiabálja:

- Ne vidd el őket, ők támadták meg késsel a kollégánkat (igen, Ő a kollégánk).


Most egy pillanatra álljunk meg, és mindenki gondolja végig, hogy Ti mit cselekedtetek volna az adott helyzetben.

………
………
………
………
………
………

Ok, megvan?

Akkor nézzük mit tett a szóban forgó ….”kolléga”.

Semmit!!! Azt állította, hogy azt hitte, viccel az ijedt arcú 6x6-os, aki végig ott száguldott utána és elengedett kormánnyal két kézzel mutogatott.

Ő meg egy vicc miatt nem teszi ki a beülős(!!!) utasokat, amikor folyamatosan csak dagad és dagad a taxióra.

A legnagyobb pechjére a 6x6-osok kicsit felhúzták magukat azon, hogy a kollégájukat késsel fenyegették meg, és üldözőbe vették a Főtaxit.

A városi rodeónak a Váci út és Viktor Hugo utca sarkán lett vége. Nem volt egyszerű dolguk a 6x6-os fiúknak, mert a Főtaxis …. kolléga méltó ellenfél volt, és lehetséges attól félt, hogy a zsíros fuvart akarják tőle elvenni, küzdött az utolsó pillanatig.

Végül is kénytelen volt megállni, amikor kb. 15 6x6-os szorította le az útról a munkaeszközüket sem féltve.

Újpest

Közben kiérkeztek a rendőrök a megtámadott kollégához, és gyorsan felvették az adatokat, személyleírást stb…ekkor érkezett a hír, hogy megvannak az elkövetők, egy Főtaxiban menekülnek…pontosabban ők csak utaznak, a taxis menekül, de percek kérdése és megállásra kényszerítik.

Angyalföld

Megérkeznek a rendőrök és megkezdődik a szembesítés, igazoltatás.
Sajnos a megtámadott kolléga nem adott egészen pontos személyleírást az elkövetőkről, ők meg tagadtak rendesen, a kés titokzatos módon eltűnt….így nem állt nyerőre a dolog.

Ekkor érkeztem én a helyszínre:

Tomajer volt az, aki értesített és Ő már a helyszínen volt.

Azonnal feltűnt, hogy valami rendkívüliről van szó, mert a szintén sokat megélt barátom hajszálai egyenként meredtek az égnek:

- Gyere, ezt hallgasd meg, ilyet még nem hallottál.

Az előbb leírtakat mesélték el a 6x6-os srácok, hangjukban harag, düh, és…igen…sajnos igen…undor.

Én a furcsán reagáló …kollégához léptem és kérdeztem:

- Szia, miért nem álltál meg?
- Azt hittem viccelnek.
- Viccelnek azzal, hogy késsel támadtak meg egy taxist és közben robognak utánad?
- Igen. Nem rossz fiúk ezek, csak tisztelettudóan kell velük beszélni. Kamu az egész, egy vicc, nem is ezek a fiúk voltak.


Tomajer támogatott arrébb, hogy nehogy elessek a hallottaktól, majd ami ezek után történt, azt már egymásba kapaszkodva vészeltük át:

A taxisunk odament a rendőrökhöz, a támadók védelmére kelt és az után érdeklődött, hogy mikor viheti tovább a kedves utasait, mert a taxióra ketyeg.

A rendőrök nem tudtak mit tenni, mert egy állítás ellen volt 4 tagadás (plusz a ketyegő órás taxis) és nem volt kés, nem volt sérülés, és így „jogilag nem volt hátterük” tovább feltartóztatni a kedves szórakozni vágyó ifjakat.

Így visszaadták az irataikat és távozni készültek. A 4 fiatal beszállt a rájuk várakozó taxiba. Közben a rendőrök elhagyták a helyszínt…a taxi elindult, és az a kedves utas, akit a megtámadott taxis megjelölt, mint késes elkövető, kiszólt a letekert ablakon:

- Legközelebb nem ússzátok meg ennyivel…egyikőtökben megmártom a kést – miközben elegánsan felmutatta nekünk a középső ujját.


Majd a taxi elsuhant velük, be a városba…és már csak Tomajer tapsolása hallatszott, ami a kötelességtudó taxisnak szólt…