Szocialisták: Elfogadhatatlan...

2006.10.19.

TAXIS BLOKÁD 1990.10.25-28
1990. okt 27

Szocialisták: Elfogadhatatlan !

 

 

(MTI) „A szocialisták megdöbbenve értesültek az üzemanyagárak rendkívül nagy mértékű, a gazdaságot átfogóan érintő, a lakosságot sújtó áremelésről. A lé­pés indoklását önkényesnek és elfogadhatatlannak tartják" - hangzik a Magyar Szocialista Párt nyilatkozata.
Az áremelés a lakosság legszélesebb rétegeit közvet­lenül sújtja. Mivel Magyarországon több mint egymtilió személygépkocsi van magántulajdonban, így a csaknem ugyanannyi családot érintő áremelés nem te­kinthető „kiváltságosokra" rótt tehernek. A lépés csaknem minden termék árának emelkedéséhez fog vezetni, mivel a megnőtt termelési és szállítási költségeket el­kerülhetetlenül a fogyasztókra hárítják majd át. Az előzetes számítások szerint a fogyasztói árszínvonal minimálisan 4-6 százalékos emelkedéséhez vezető döntés oly mértékben gyorsíthatja fel az inflációt, hogy az teljesen kezelhetetlenné válik.
A gazdaság és a lakosság szempontjából egyaránt nagy horderejű kérdés­ben a kormány elmulasztotta a demokratikus rendszerekben szokásos egyeztetést az érdekképviseleti szervekkel, valamint az érintett szakmai közvéleménnyel. A taxisok által folytatott tiltakozás, és az azt érzékelhetően kísérő szimpátia intő jel kell legyen a kormány számára.

 

 

 Taxisblokád 1990. okt. 25-28

Fórum

Fotók