Szocialisták: Elfogadhatatlan...

2006.10.19.

TAXIS BLOKÁD 1990.10.25-28
1990. okt 27

Szocialisták: Elfogadhatatlan !

 

 

(MTI) „A szocialisták megdöbbenve értesültek az üzemanyagárak rendkívül nagy mértékű, a gazdaságot átfogóan érintő, a lakosságot sújtó áremelésről. A lé­pés indoklását önkényesnek és elfogadhatatlannak tartják" - hangzik a Magyar Szocialista Párt nyilatkozata.
Az áremelés a lakosság legszélesebb rétegeit közvet­lenül sújtja. Mivel Magyarországon több mint egymtilió személygépkocsi van magántulajdonban, így a csaknem ugyanannyi családot érintő áremelés nem te­kinthető „kiváltságosokra" rótt tehernek. A lépés csaknem minden termék árának emelkedéséhez fog vezetni, mivel a megnőtt termelési és szállítási költségeket el­kerülhetetlenül a fogyasztókra hárítják majd át. Az előzetes számítások szerint a fogyasztói árszínvonal minimálisan 4-6 százalékos emelkedéséhez vezető döntés oly mértékben gyorsíthatja fel az inflációt, hogy az teljesen kezelhetetlenné válik.
A gazdaság és a lakosság szempontjából egyaránt nagy horderejű kérdés­ben a kormány elmulasztotta a demokratikus rendszerekben szokásos egyeztetést az érdekképviseleti szervekkel, valamint az érintett szakmai közvéleménnyel. A taxisok által folytatott tiltakozás, és az azt érzékelhetően kísérő szimpátia intő jel kell legyen a kormány számára.

 

 

 Taxisblokád 1990. okt. 25-28

Fórum

Fotók


Közösségi kapcsolatok

 
 
 
 
 
 
 

Dugófigyelő

2020.06.05.
www.utv.hu

Utoljára feltöltött képek

Linkcsere

4Dimenzió Fixshuttle
Taxi 314
Szentendre
Rókalyuk
Tokio 170
Rádió Taxi
Szeged
Új Taxi
Tatabánya
 
Eurotravel   TAXI 3000   
Sziget taxi TaxiCentrum
Pannon Volán
Taxi, Pécs
MB Vip Service
taxi.lap.hu