Kádár Béla: Nincs lehetőség a kompromisszumra

2006.09.29.

TAXIS BLOKÁD 1990.10.25-28
MAGYAR NEMZET
1990. okt. 27 Szombat

Kádár Béla nyilatkozata:
Nincs lehetőség kompromisszumra.

Az üzemanyagár-emelés kérdésében nincs lehetőség kompromisszumra. Ha a kormány nem képes a szükséges reformintézkedéseket meghozni, az ezzel összefüggő gazdaság-kiigazítási, a múlt örökségének felszámolásához a szüksé­ges lépéseket megtenni, behozhatatlan hátrányba kerül a világgazdaságban -mondotta Kádár Béla, a nemzetközi gazdasági kapcsolatok minisztere a kor­mányülés szünetében a Magyar Televíziónak és az MTI-nek adott nyilatkoza­tában.

Sehol a világon, egyetlen egy kormány sem tárgyalhat kritikus helyzetben zsarolás, presszió hatása alatt.
Hosszú távú, történelmi fejlődés eredményeként jutottunk el oda, hogy a nyugati világ legmagasabb döntéshozatali szintjein, valamint a nemzetközi pénzügyi körökben is egyértelműen elismerték: Magyarország esélyei a legked­vezőbbek a piacgazdaság gyors ütemű kiépítésére. Ezt a folyamatot kívánják most bizonyos erők megtorpedózni. Az ilyen akciók azonban az ország jövője, nemzetközi presztízse ellen irányulnak.

Ha a demonstráció elhúzódik, ez azt jelenti, hogy a magyar társadalomban nincs egészséges önvédelmi reflex, és ez lényeges üzenet, jelzés Magyarország összes külföldi partnere számára. Történelmi esélyt kaptunk, és a magyar ön­pusztító szenvedély most ismét közbeszól. Itt állunk a megújhodás küszöbén, és a benzináremelés ürügyén egy jól szervezett akció körvonalazódik, amelyet semmiféle nemzeti érdekekkel nem lehet azonosítani - mondotta Kádár Béla.

 

 

 Taxisblokád 1990. okt. 25-28

Fórum

Fotók


Közösségi kapcsolatok

 
 
 
 
 
 
 

Dugófigyelő

2020.06.05.
www.utv.hu

Utoljára feltöltött képek

Linkcsere

4Dimenzió Fixshuttle
Taxi 314
Szentendre
Rókalyuk
Tokio 170
Rádió Taxi
Szeged
Új Taxi
Tatabánya
 
Eurotravel   TAXI 3000   
Sziget taxi TaxiCentrum
Pannon Volán
Taxi, Pécs
MB Vip Service
taxi.lap.hu