MAGYAR HÍRLAP: Robbanásszerű felvásárlás

2006.10.03.

TAXIS BLOKÁD 1990.10.25-28
MAGY
AR HÍRLAP

1990. okt. 27.

Robbanásszerű felvásárlás.


Tegnap reggel kilenc órától robbanásszerűen megnőtt a felvásárlás a Cse­mege Blaha Lujza téri boltjában, és a kenyér, valamint a tej tizenegy órára elfo­gyott - tudtuk meg Pécsi László üzletvezetőtől. Körképet adunk más fővárosi üzletek ellátásáról is.
Szerencsére a hajnali szállítmány, az összes tej és tejtermék, a pékáru, valamint a hentesáru megérkezett - mondta Pécsi László. Azt a tájékoztatást kapta, hogy a sütőiparban van kenyér, de az útnak induló kocsik elakadtak, így a délelőtti szállítmány már nem tudott eljutni a boltba, ahol tizennégy órára minden pékáru elfogyott.
A Rottenbiller utcai tejelosztótól megtudtuk, hogy a vidéki utánpótlás nem működik, így a tejellátás komoly gondot okoz.
Az üzletvezető szerint a hentesáruból nem lesz hiány, ha az éjjeli szállítás zavartalanul folyhat, de a felvásárlás itt is jelentősen nőtt.
Nehézáruból - liszt, cukor, só - komoly tartalékokkal rendelkezik a bevá­sárlási központ, de a vevők zsákszámra vásárolták ezeket az áruféleségeket. Mi­vel a Ceglédi úti Fűszért-raktárat könnyen el lehet érni, ezért a boltvezető bízott az ellátás zavartalanságában.
Ha rövid időn belül nem áll helyre a rend, akkor a kenyér és a tej hiánya megoldhatatlan problémákhoz vezethet, de egyéb áruból akár egy hétig is állni tudja a sarat a bolt.

N.I.


A budapesti élelmiszerellátásról Böjti Zoltán, a Földművelésügyi Minisz­térium élelmiszer-ipari főosztályának vezetője elmondotta: a fővárosban elegen­dő élelmiszerkészletek vannak a raktárakban, és a gyárak, feldolgozók is folya­matosan termelnek.
Az üzletekbe azonban mindaddig nem juthatnak ki az után­pótlást szállító járművek, amíg az utak nem szabadulnak föl. A Budapesti Húsnagykereskedelmi Közös Vállalat raktáraiból - amelyek szintén elegendő készlettel rendelkeznek, késedelem nélkül indítják majd a szállítmányukat a kereskedelmi hálózatba. A Budapesti Baromfi-nagykereskedelmi Vállalat -ugyanúgy, mint a hús-nagykereskedelem - szombaton is elküldi a baromfiárut az üzletekbe. Amennyiben szükséges, vasárnap is pótolják a kiesett mennyiséget.

- ha - mi -

 

 

 Taxisblokád 1990. okt. 25-28

Fórum

Fotók


Közösségi kapcsolatok

 
 
 
 
 
 
 

Dugófigyelő

2020.06.05.
www.utv.hu

Utoljára feltöltött képek

Linkcsere

4Dimenzió Fixshuttle
Taxi 314
Szentendre
Rókalyuk
Tokio 170
Rádió Taxi
Szeged
Új Taxi
Tatabánya
 
Eurotravel   TAXI 3000   
Sziget taxi TaxiCentrum
Pannon Volán
Taxi, Pécs
MB Vip Service
taxi.lap.hu