MAGYAR HÍRLAP: Robbanásszerű felvásárlás

2006.10.03.

TAXIS BLOKÁD 1990.10.25-28
MAGY
AR HÍRLAP

1990. okt. 27.

Robbanásszerű felvásárlás.


Tegnap reggel kilenc órától robbanásszerűen megnőtt a felvásárlás a Cse­mege Blaha Lujza téri boltjában, és a kenyér, valamint a tej tizenegy órára elfo­gyott - tudtuk meg Pécsi László üzletvezetőtől. Körképet adunk más fővárosi üzletek ellátásáról is.
Szerencsére a hajnali szállítmány, az összes tej és tejtermék, a pékáru, valamint a hentesáru megérkezett - mondta Pécsi László. Azt a tájékoztatást kapta, hogy a sütőiparban van kenyér, de az útnak induló kocsik elakadtak, így a délelőtti szállítmány már nem tudott eljutni a boltba, ahol tizennégy órára minden pékáru elfogyott.
A Rottenbiller utcai tejelosztótól megtudtuk, hogy a vidéki utánpótlás nem működik, így a tejellátás komoly gondot okoz.
Az üzletvezető szerint a hentesáruból nem lesz hiány, ha az éjjeli szállítás zavartalanul folyhat, de a felvásárlás itt is jelentősen nőtt.
Nehézáruból - liszt, cukor, só - komoly tartalékokkal rendelkezik a bevá­sárlási központ, de a vevők zsákszámra vásárolták ezeket az áruféleségeket. Mi­vel a Ceglédi úti Fűszért-raktárat könnyen el lehet érni, ezért a boltvezető bízott az ellátás zavartalanságában.
Ha rövid időn belül nem áll helyre a rend, akkor a kenyér és a tej hiánya megoldhatatlan problémákhoz vezethet, de egyéb áruból akár egy hétig is állni tudja a sarat a bolt.

N.I.


A budapesti élelmiszerellátásról Böjti Zoltán, a Földművelésügyi Minisz­térium élelmiszer-ipari főosztályának vezetője elmondotta: a fővárosban elegen­dő élelmiszerkészletek vannak a raktárakban, és a gyárak, feldolgozók is folya­matosan termelnek.
Az üzletekbe azonban mindaddig nem juthatnak ki az után­pótlást szállító járművek, amíg az utak nem szabadulnak föl. A Budapesti Húsnagykereskedelmi Közös Vállalat raktáraiból - amelyek szintén elegendő készlettel rendelkeznek, késedelem nélkül indítják majd a szállítmányukat a kereskedelmi hálózatba. A Budapesti Baromfi-nagykereskedelmi Vállalat -ugyanúgy, mint a hús-nagykereskedelem - szombaton is elküldi a baromfiárut az üzletekbe. Amennyiben szükséges, vasárnap is pótolják a kiesett mennyiséget.

- ha - mi -

 

 

 Taxisblokád 1990. okt. 25-28

Fórum

Fotók