Az MDF Országos Elnökségének nyilatkozata

2006.10.16.

TAXIS BLOKÁD 1990.10.25-28
MAGYAR NEMZET
1990.okt.27

Felelősség terheli a kormányt
Az MDF Országos Elnökségének nyilatkozata.

 

Az MDF országos elnökségének nyilatkozatát pénteken kora este kapta meg az MTI.
„Az ország válságos helyzetbe került, amelynek kialakulásáért felelősség terheli a kormányt, mert a szükséges és elkerülhetetlen gazdasági intézkedéseket nem kellő egyeztetés után és nem kellő körültekintéssel, hozta nyilvánosságra.
Ugyanakkor nyíltan meg kell mondani az egész társadalomnak, hogy a benzináremelés az egész magyar gazdaság talpon maradása, a nemzetközi gaz­dasági és pénzügyi szervezetek irántunk eddig megnyilvánult bizalmának fenn­tartása érdekében vált szükségessé.
A kormány, mint az a felelős vezetőinek és az Országgyűlés elnökének nyilatkozatából is kiderült, megingathatatlanul a jogállamiság és a törvényesség talaján áll. Ehhez az MDF elnöksége minden támogatást megad.
A kialakult válsághelyzetnek azonban más oka; is vannak. A taxisok és a fuvarozók néhány óra alatt megszállták az ország stratégiai pontjait, és megbé­nították az ország vérkeringését. A terheket viselő állampolgárok elégedetlensé­gét megértjük, azt azonban meg kell mondanunk, hogy ezek az eszközök, ame­lyekkel a jogos elégedetlenséget kihasználva, a normális rend felborításával akarnak bizonyos csoportok a kormányra nyomást gyakorolni, elfogadhatatlan­nak tartjuk. Fel kell tennünk a kérdést, hogy kinek az érdekét szolgálja mindez. Kinek az érdeke az, hogy az egész ország elveszíti a nemzetközi tőke bizalmát, kinek az érdeke az, hogy a legfontosabb kérdéseket ezután még nehezebb legyen megoldani, kinek az érdeke, hogy még mélyebbre kerüljön az egész társadalom? Az MDF elnöksége felhívja az ország népét, hogy ne hagyja egy minden kibon­takozást lehetetlenné tevő válságba belesodorni magát.
A helyzet normalizálódása után az MDF fel fogja kérni a kormányt, hogy az állampolgárok nehézségeinek orvoslását haladéktalanul tűzze napirendre, és minden lehetséges eszközzel akadályozza meg az árak emelkedésének ellenőriz­hetetlen továbbgyűrűzését."

 

 

 Taxisblokád 1990. okt. 25-28

Fórum

Fotók


Közösségi kapcsolatok

 
 
 
 
 
 
 

Dugófigyelő

2020.06.05.
www.utv.hu

Utoljára feltöltött képek

Linkcsere

4Dimenzió Fixshuttle
Taxi 314
Szentendre
Rókalyuk
Tokio 170
Rádió Taxi
Szeged
Új Taxi
Tatabánya
 
Eurotravel   TAXI 3000   
Sziget taxi TaxiCentrum
Pannon Volán
Taxi, Pécs
MB Vip Service
taxi.lap.hu