Orbán Viktor: Párbeszédet kell kezdenie a kormánynak az SZDSZ-szel is

2005.09.21.

Orbán Viktor:     (anno)
Párbeszédet kell kezdenie a kormánynak az SZDSZ-szel is
Az MDF parlamenti frakciója egy pillanatra sem lankadó figyelemmel kísérte a történteket. Szombat délelőttől ülésezett a képviselőcsoport, amely meg­fogalmazta, hogy támogatja ugyan kormányt, de a hozott döntésért a felelősség mindenképpen a kormányt terheli. Végül ők is eredményként könyvelték el a kompromisszumos megegyezést.

A tárgyalások során is erre biztatták a minisz­tereket.
Ma délelőtt tízkor ismét összeült az MDF képviselőcsoportja, hogy fel­készüljön az előtte álló plenáris ülésre. Mint Kónya Imre, a frakció vezetője el­mondta, még tegnap délután felvették a kapcsolatot a Fidesszel, mivel a fiatal demokraták megnyilvánulásaiból azt a következtetést szűrték le, hogy a Fidesz is a gyors törvényalkotás mellett van. Félő ugyanis, hogy a parlament munkája az elmúlt napok viharai miatt, a politikai vita irányába megy el, s nem azon lesz­nek a honatyák, hogy mielőbb megszülessen a kívánt törvény.
Egyébként ma délután értékeli a Fiatal Demokraták Szövetsége a három­napos blokádot s az azt kiváltó kormányintézkedést. Orbán Viktor frakcióvezető elmondta lapunknak, hogy a Fidesz ez ügyben a következőképpen foglalt állást: a kormány szükségtelen provokációval idézte elő az utóbbi napok eseményeit, de nem tudnak egyetérteni a taxisok akciójával, ami három napra megbénította az ország életét.
A fiatal demokraták korábban többször kifogásolták, hogy a kormány és a kormánypárt nem folytat dialógust az ellenzékkel az országot érintő kérdések meghozatalában még a parlamenti viták előtt. Ezért kérdeztük meg Orbán Vik­tort, hogy miként értékeli az MDF-nek tegnapi lépését, miszerint felvették a kapcsolatot velük még a törvénytervezet vitája előtt.
- Igen, velünk tárgyaltak - mondta a frakcióvezető -, de ahhoz, hogy való­ban nyugodt hangulatban történjék a törvényalkotás, az SZDSZ-szel is meg kel­lene kezdenie a kormánynak a párbeszédet.


FÁM

 

 


 

 Taxisblokád 1990. okt. 25-28

Fórum

Fotók

 


Megjegyzés:
A dokumentumokat, Szakonyi Péter:
BLOKÁD Avagy kocsisor Kelettől Nyugatig c. könyvéből vettük.
Ezúton is köszönet neki, és munkatársainak a munkáért!

 


Közösségi kapcsolatok

 
 
 
 
 
 
 

Dugófigyelő

2020.06.05.
www.utv.hu

Utoljára feltöltött képek

Linkcsere

4Dimenzió Fixshuttle
Taxi 314
Szentendre
Rókalyuk
Tokio 170
Rádió Taxi
Szeged
Új Taxi
Tatabánya
 
Eurotravel   TAXI 3000   
Sziget taxi TaxiCentrum
Pannon Volán
Taxi, Pécs
MB Vip Service
taxi.lap.hu