ESTI KURÍR: Vészhelyzet Győrött

2006.10.31.

TAXIS BLOKÁD 1990.10.25-28

1990. okt.27.
ESTI KURÍR


Vészhelyzet Győrött.

 

A Kisalföld székhelyén csütörtökön éjfél körül tömörültek először a ma­gánfuvarosok blokádba, s azóta is zárt láncot alkotnak a város körül. A Bécs-Budapest főközlekedési úton az osztrák, illetve a magyar főváros felé haladók csak araszolva tudnak előrejutni. A személytaxisokhoz a tehertaxisokon kívül sok teherautó és kamion is csatlakozott. Ma este körülbelül ötszáz gépkocsi al­kotja a blokádot Győr körül. Az átmenő forgalom teljesen megbénult. Van olyan jármű a hosszan kígyózó sorban, amelynek utasai egyvégtében immáron 20 órá­ja egy helyben rostokolnak. Ezek természetesen begyújtják motorjaikat, üzem­anyaguk tovább fogy, s ha a konvoj nem tud majd továbbra sem beindulni, ott maradnak üzemanyag nélkül.
Sajnos kocsikban ülők a hideg ellen alkohollal védekeznek. Jó néhányan már illuminált állapotban dülöngélnek az út mentén. Ez nem könnyíti meg a ren­det mindenáron megőrizni akarók dolgát.
A győri taxisok kijelentették: ha a kormány nem vonja vissza a benzinár­emelésről szóló rendelkezést, fenntartják a blokádot, mert akár a végtelenségig is ki tudnak tartani.
A gond az, hogy a határátkelőknél a ki- és belépésre várókra még nehéz percek várnak, sőt, valószínű, hogy órákig vagy napokig tartó rostokolás lesz ré­szük, minél tovább tart a blokád, annál inkább. A rendőrség a rá háruló forgalmi intézkedéseken kívül eddig semmilyen erőszakhoz nem folyamodott.


T.Á.

 

 Taxisblokád 1990. okt. 25-28

Fórum

Fotók


Közösségi kapcsolatok

 
 
 
 
 
 
 

Dugófigyelő

2020.06.05.
www.utv.hu

Utoljára feltöltött képek

Linkcsere

4Dimenzió Fixshuttle
Taxi 314
Szentendre
Rókalyuk
Tokio 170
Rádió Taxi
Szeged
Új Taxi
Tatabánya
 
Eurotravel   TAXI 3000   
Sziget taxi TaxiCentrum
Pannon Volán
Taxi, Pécs
MB Vip Service
taxi.lap.hu