ESTI KURÍR: Vészhelyzet Győrött

2006.10.31.

TAXIS BLOKÁD 1990.10.25-28

1990. okt.27.
ESTI KURÍR


Vészhelyzet Győrött.

 

A Kisalföld székhelyén csütörtökön éjfél körül tömörültek először a ma­gánfuvarosok blokádba, s azóta is zárt láncot alkotnak a város körül. A Bécs-Budapest főközlekedési úton az osztrák, illetve a magyar főváros felé haladók csak araszolva tudnak előrejutni. A személytaxisokhoz a tehertaxisokon kívül sok teherautó és kamion is csatlakozott. Ma este körülbelül ötszáz gépkocsi al­kotja a blokádot Győr körül. Az átmenő forgalom teljesen megbénult. Van olyan jármű a hosszan kígyózó sorban, amelynek utasai egyvégtében immáron 20 órá­ja egy helyben rostokolnak. Ezek természetesen begyújtják motorjaikat, üzem­anyaguk tovább fogy, s ha a konvoj nem tud majd továbbra sem beindulni, ott maradnak üzemanyag nélkül.
Sajnos kocsikban ülők a hideg ellen alkohollal védekeznek. Jó néhányan már illuminált állapotban dülöngélnek az út mentén. Ez nem könnyíti meg a ren­det mindenáron megőrizni akarók dolgát.
A győri taxisok kijelentették: ha a kormány nem vonja vissza a benzinár­emelésről szóló rendelkezést, fenntartják a blokádot, mert akár a végtelenségig is ki tudnak tartani.
A gond az, hogy a határátkelőknél a ki- és belépésre várókra még nehéz percek várnak, sőt, valószínű, hogy órákig vagy napokig tartó rostokolás lesz ré­szük, minél tovább tart a blokád, annál inkább. A rendőrség a rá háruló forgalmi intézkedéseken kívül eddig semmilyen erőszakhoz nem folyamodott.


T.Á.

 

 Taxisblokád 1990. okt. 25-28

Fórum

Fotók