Október 26 Péntek KOSSUTH RÁDIÓ 12.00 óra Déli Krónika

2006.10.03.

TAXIS BLOKÁD 1990.10.25-28
Horváth Balázs belügyminiszter nyilatkozatából:

Kérem szépen, a kor­mány az üzemanyag áremelését nem függeszti fel. Döntésünk megszületett és az visszavonhatatlan, a kormány messzemenókig biztosítja és támogatja a munka­vállalók sztrájkjogát.

 

A kormány tiszteli az egyesülési és a gyülekezeti jogot, a kormány viszont nem tűri el a jogszabállyal ellentétes és a jogszabályt sértő de­monstrációkat.
Ebben az esetben ma éjszaka megkísérelték megbénítani az amúgy is gazdasági krízishelyzetben lévő ország közlekedését, megbénították az egészségügyi ellátást, az élelmiszer ellátást, és mindezt egy rendkívül szűk ré­teg.
A kormánynak az az álláspontja, hogy hajlandó tárgyalni, azonban nem haj­landó asszisztálni ahhoz, hogy egy ország közlekedése megbénuljon, akkor, ami­kor erre jogszabályi lehetőség nincsen.
Ma déltől kezdve megkíséreljük a hida­kat megtisztítani, és visszaadni az országnak a lehetséges eszközökkel a közlekedésben a vérkeringést. Erre a kormánynak törvényes eszközök állnak a rendelkezésre, és nagyon szeretnénk, hogyha ez nem lenne a vállalkozók, a fu­varozók, és a kormány között szakító próba, odáig nem mennénk el.
Én biztos vagyok abban, hogy megvan a jószándék a vállalkozók jelenlévő képviselőiben is ahhoz, hogy ezen a lehetetlen helyzeten oldjanak és változtassanak, de egyér­telmű az álláspontunk, hogy az üzemanyag áremelésen változtatni nem tudunk, és nem függesztjük fel.


 

 Taxisblokád 1990. okt. 25-28

Fórum

Fotók


Közösségi kapcsolatok

 
 
 
 
 
 
 

Dugófigyelő

2020.06.04.
www.utv.hu

Utoljára feltöltött képek

Linkcsere

4Dimenzió Fixshuttle
Taxi 314
Szentendre
Rókalyuk
Tokio 170
Rádió Taxi
Szeged
Új Taxi
Tatabánya
 
Eurotravel   TAXI 3000   
Sziget taxi TaxiCentrum
Pannon Volán
Taxi, Pécs
MB Vip Service
taxi.lap.hu