Október 26 Péntek KOSSUTH RÁDIÓ 12.00 óra Déli Krónika

2006.10.03.

TAXIS BLOKÁD 1990.10.25-28
Horváth Balázs belügyminiszter nyilatkozatából:

Kérem szépen, a kor­mány az üzemanyag áremelését nem függeszti fel. Döntésünk megszületett és az visszavonhatatlan, a kormány messzemenókig biztosítja és támogatja a munka­vállalók sztrájkjogát.

 

A kormány tiszteli az egyesülési és a gyülekezeti jogot, a kormány viszont nem tűri el a jogszabállyal ellentétes és a jogszabályt sértő de­monstrációkat.
Ebben az esetben ma éjszaka megkísérelték megbénítani az amúgy is gazdasági krízishelyzetben lévő ország közlekedését, megbénították az egészségügyi ellátást, az élelmiszer ellátást, és mindezt egy rendkívül szűk ré­teg.
A kormánynak az az álláspontja, hogy hajlandó tárgyalni, azonban nem haj­landó asszisztálni ahhoz, hogy egy ország közlekedése megbénuljon, akkor, ami­kor erre jogszabályi lehetőség nincsen.
Ma déltől kezdve megkíséreljük a hida­kat megtisztítani, és visszaadni az országnak a lehetséges eszközökkel a közlekedésben a vérkeringést. Erre a kormánynak törvényes eszközök állnak a rendelkezésre, és nagyon szeretnénk, hogyha ez nem lenne a vállalkozók, a fu­varozók, és a kormány között szakító próba, odáig nem mennénk el.
Én biztos vagyok abban, hogy megvan a jószándék a vállalkozók jelenlévő képviselőiben is ahhoz, hogy ezen a lehetetlen helyzeten oldjanak és változtassanak, de egyér­telmű az álláspontunk, hogy az üzemanyag áremelésen változtatni nem tudunk, és nem függesztjük fel.


 

 Taxisblokád 1990. okt. 25-28

Fórum

Fotók