Vasárnap országosan feloldották a tilalmat

2006.12.09.

TAXIS BLOKÁD 1990.10.25-28
MAGYAR NEMZET
1990.10.29

Vasárnap országosan feloldották a tilalmat.

 

Az MTI megyei tudósítóinak vasárnap reggeli gyorsjelentései arról adtak hírt, hogy az országban mindenütt feloldották a benzinblokádot, az éjszaka fo­lyamán és hajnalban megnyitották az útlezárásokat.
A városok belterületén meg­indult a tömegközlekedés, elindultak a helyi, sőt a távolsági autóbuszjáratok is, a kivezető utakon azonban még működnek az úgynevezett passzív blokádok, azaz a gépkocsivezetők a helyszínen maradtak. Mindenütt feszült várakozás, a tárgyalás eredményétől teszik függővé a további lépéseket.
Miskolcon járnak a villamosok és az autóbuszok, igaz, csökkentett járatok­kal, a zárásokon fél sávban mindenütt átengedik a járműveket. A rendőrség in­formációi szerint rendbontás sehol sem történt. Debrecenben 14 ponton szüntet­ték meg az úttorlaszt félszélességben, a város tehát gyakorlatilag átjárható, de mindenütt helyszínen maradtak a gépkocsivezetők, és segítenek a forgalom irá­nyításában. Pécsett is megszűnt vasárnap hajnalra a blokád, s Baranya vala­mennyi városában ugyanez a helyzet. Arra azonban készülnek, hogy amennyiben vasárnap este 6 óráig nem születik érdemi megállapodás, hétfőn minden eddiginél szigorúbb blokádot léptetnek életbe.
Pest megyében valamennyi Budapestről kivezető út járható, de 29 ponton a helyszínen vannak a gépkocsik. Veszprém belvárosában nyomtalanul eltűntek az elzárások, és a gépkocsivezetők helyüket tisztán, feltakarítva hagyták ott. A tömegközlekedés zavartalan. a kivezető utakon helyükön maradtak a gépkocsik, néhány helyen azonban a taxisokat magánfuvarozók váltották fel.
A blokád megszüntetésével néhány helyen nehezíti a forgalmat, hogy egyes autótulajdonosok - különösen a heves esőzés eleredése után - lezárva, gazdátlanul hagyták kocsijukat a torlaszban.

 Taxisblokád 1990. okt. 25-28

Fórum

Fotók


 


Közösségi kapcsolatok

 
 
 
 
 
 
 

Dugófigyelő

2020.06.03.
www.utv.hu

Utoljára feltöltött képek

Linkcsere

4Dimenzió Fixshuttle
Taxi 314
Szentendre
Rókalyuk
Tokio 170
Rádió Taxi
Szeged
Új Taxi
Tatabánya
 
Eurotravel   TAXI 3000   
Sziget taxi TaxiCentrum
Pannon Volán
Taxi, Pécs
MB Vip Service
taxi.lap.hu