Ez lenne a nem fizetős utasok rémálma

2008.10.24.

Börtön a nem fizető utasoknak
Képzelj el egy olyan világot, ahol ha az utas nem fizeti ki az általad meghitelezett fuvar díját, akkor azért börtön járna neki. Azt már elképzelni is nehéz, hogy azért is büntetés jár, ha a megrendelt taxit nem veszi igénybe.

Minap találtam a neten egy érdekes hírt:

Inkább a börtönt választotta, de nem fizetett!

Inkább a börtönt választotta egy étterem vendége, a kevesebb mint nyolcdolláros (körülbelül 1700 forintos) számla kifizetése helyett.

A rendőrség elmondása szerint, a 66 éves hölgy egy kávét és egy szendvicset rendelt, ám a számlát már nem volt hajlandó kifizetni. A bebörtönzött asszonyságot már egy nap után kiengedték a megyei fogházból. Ételeltulajdonítás és csalási szándék miatti helyfoglalással vádolják, amely másodfokú vétségnek számít. Amennyiben ezzel kapcsolatban bűnösnek találják az asszonyt, újabb 60 napos börtönre és 500 dolláros (106 ezer forintos) pénzbírságra számíthat.


Eddig a hír.
Majd ezek után kicsit elálmodoztam ezen az egészen és elképzeltem, hogy nálunk is ez járna azoknak a kedves utasoknak, akik becsapnak minket.

Börtönben a megrögzött előrendelést lemondó

100 napig fellélegezhetnek a taxisok!!!

B. Istvánt, aki előszeretettel rendelt taxit az elmúlt két hónapban, majd azt nem vette igénybe, a Fővárosi Bíróság 100 nap elzárásra ítélte, és az általa okozott kár megfizetésére.

A vád: Csalási szándékkal leadott előrendelés!

 

Mi? Hogy szerinted bilibe lóg a kezem?
Na igen, és jó mélyen:-)