150-el a halálba

2007.09.13.

A nagymacska sem védte meg
Éjjel egy óra előtt néhány perccel a megengedett sebesség több mint kétszeresével -szemtanuk becslése szerint 150-180 km/óra sebességgel- érkezett Budapesten az Üllői út és Telepy utca kereszteződésébe egy Jaguár. A nagyteljesítményű gépkocsi fiatal vezetője itt elvesztette uralmát a jármű felett és egy lámpaoszlopnak rohant. Utasa életét vesztette, a járművezetőt súlyos sérülésekkel szállították kórházba

Tanúk elmondása szerint, a sofőr végig cikázott az autók között az Üllői úton, elképesztően nagy sebességgel. A Telepy utcához érve hirtelen jobbra kapta a kormányt a legszélső sávba, majd onnan visszarántotta balra, amitől az autó elkezdett sodródni kifli alakban. Egy öreg Citroent még így sikeresen kikerült, majd nekirohant a padkának, azon felugratva egy fának csapódott, amiről lepattant és pörögve a mintegy 30 méterre álló kandelábernek csapódott. Az ütközés erejét jól érzékelteti, hogy az erős vaslámpa meggörbült és a tetejéről az armatúra leszakadt.

Az oszlop az autó jobb oldalán hatolt be az A oszlop magasságában. A személygépkocsiban ketten ültek. Egy 20-25 év körüli fiatal lány és egy hasonló korú férfi. A lány foglalt helyet az „anyósülésben” Ő az ütközés pillanatában életét vesztette. A Jaguár ki is gyulladt, a sofőr csak három helybéli fiúnak köszönheti az életét, mivel ők állítottak le egy BKV buszt és az onnan megszerzett poroltóval eloltották a tüzet.

A Tűzoltók megfeszített munkával közel 1 óra alatt tudták kiemelni a feltételezhetően gerincsérült sofőrt, majd állapotának stabilizálásán még a mentőben is közel 30 percet küzdöttek az orvosok. A lányon már nem lehetett segíteni, mivel az élettel összeegyeztethetetlen sérülései voltak.