Főszerepben az alkohol

2005.11.13.

Baleset
Gyászos eredménnyel zárták a mai éjszakát a taxisok. Tömeges baleset az Üllői úton, cserbenhagyásos baleset, üldözés a Keletinél.

Hajnali 2:30 után pár perccel, az Üllői úton az Alibi nevű szórakozóhely előtt tömeges karambol történt. Egy Range Rover nagy sebességgel kanyarodott be a Ferenc krt. felől, az Üllői útra piros jelzésnél. Itt elsőként nekicsapódott egy civil Ford Mondeonak, majd folytatta útját és összetört egy Citys kollégánkat, majd még két Budapestes taxit. Mind a három taxiból éppen csak kiszálltak a szórakozni érkező utasok. Még belegondolni is szörnyű, milyen következménnyel járt volna, ha pár másodperccel előbb történik a baleset. Így csak a vétkes 19 éves sofőr sérült a fején. A civil autó kivételével, feltehetően mind a négy autó totálkáros lett. Kollégáink egybehangzóan azt állították, hogy semmi mást nem hallottak, mint egy iszonyatos csattanást és már csak a kormányba tudtak kapaszkodni. Az 1986-os születésű sofőr szemlátomást egy átmulatott éjszaka után szállt autóba. A rendőrök megérkezése után, még súlyosbította helyzetét azzal, hogy megpróbált elmenekülni a helyszínről. Ebben a taxisok megakadályozták, de újabb sérülést ekkor nem szerzett. Javában folyt a kikérdezés, amikor déjá vu érzése támadhatott a jelenlévőknek. A Ferenc krt. felől nagy sebességgel érkezett egy fiat személygépkocsi, egy lezser kézifékes befordulással elkápráztatva a közönséget. Ekkor a sofőr rémálma vált valóra, és igen értetlen arccal nézett maga elé, hogy a mutatványa után tíz rendőr állja útját és segíti ki a kocsijából. Azonnal előkerült a szonda - ami elszíneződött -, így rallys barátunkat betessékelték egy másik rendőrautóba, és már vitték is véralkohol vizsgálatra. Az esett külön érdekessége, hogy igen nyugodtan fogadta sorsát, és megemlítette befolyásos apukáját.
- „Tegyetek, amit akartok, holnapra úgyis lesz jogsim. Nem tudjátok ti, hogy ki az én apám”.
Rendőreink megszokhatták ezeket az érveléseket, mert valóban végezték a feladatukat. Citys kolléga kapta a legnagyobb ütést, de szerencsére sérülés nélkül szállt ki az autóból. Viszonylagos nyugalmát csak akkor nyerte vissza, amikor megérkezett a City taxi hivatásos helyszínelője, aki magabiztosan végezte munkáját. 30 perc várakozás után befutott a többször megsürgetett mentő is. A sofőr sérülését könnyűnek minősítette a mentőorvos, de a szélvédő szilánkok eltávolítása miatt, és vérvizsgálatra beszállították a korházba.


Alig ocsúdhattunk fel az események hatása alól, amikor is a Rádiótaxi 617-es kollégája kiáltott 3-as bréket. A keletinél nekihajtott egy Wartburg és a Thököly út irányába menekül tovább. Az edzésben lévő kollégák pillanatok alatt megállásra kényszeríttették az ugyancsak fiatal vezetőt. Ekkor kisebb szóváltás alakult ki, de kollégáink érvelése hatásosnak bizonyult. Ezután felelősségét elismerte, a papírokat körültekintően kitöltötte, majd elnézést kért meggondolatlan viselkedése miatt. Mivel az ügy megnyugtatóan lezárult mindenki elhagyta a helyszínt. Megértjük, hogy a taxi nem egy ingyenes szolgáltatás, de annak, aki iszik, nem biztos, hogy a legdrágább megoldás.

További képek a balesetekről