Taxira lövöldöztek Budapesten

2007.11.04.

Nem kell mindjárt csikágót rendezni!
Egy családi ház előtt parkoló taxira adtak le egy kiskaliberű fegyverből több lövést szombat este Budapesten a XVIII. kerületi Gyömrői úton.
Képekkel, videóval!

A BRFK sajtóügyeletese az MTI-nek elmondta: személyi sérülés nem történt, az okozott anyagi kár mértékének felmérése folyamatban van.

MTI.

Az autó egy családi ház előtt parkolt, nem ült benne senki, sérültek nincsenek.
Egyelőre annyit tudni, hogy a lövések este nyolc óra után dördültek el. Egy kiskaliberű fegyverből adták le a lövéseket. A lövöldözőt keresik - tájékoztatta a Független Hírügynökséget Unger Pál, a Budapesti Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese.

hirado.hu/FH

VIDEO Hirado.hu

2007. november 04. 14:44
Alvilági módszerek?
Figyelmeztetésnek szánták a taxira leadott golyózáport?

Légpisztolyból vagy légpuskából adtak le lövéseket egy taxira szombaton este Budapesten - értesült a Független Hírügynökség.

Az Független Hírügynökség úgy tudja: a Mercedes-t egy tucat ólomlövedék találta el, a fegyver tehát minden bizonnyal egy széndioxid-patronnal működő 12 lövetű légfegyver lehetett.

Ilyen típusú, új puskához vagy pisztolyhoz akár 20 ezer forintnál olcsóbban is hozzá lehet jutni, a távcsővel felszerelt versenyfegyverek azonban ennél nagyságrendekkel drágábbak.

Tapasztalatok szerint az alvilágban az ilyen típusú figyelmeztetés legtöbbször a szóbeli figyelmeztetéseket követi, és valódi, testi fenyegetés előtt történik, azt azonban egyelőre nem tudni, hogy a taxisnak voltak-e haragosai, vagy tartozik-e valakinek.

A rendőrség hivatalos tájékoztatása szerint az ügyben rongálás miatt indult eljárás - egyelőre ismeretlen személy ellen. Az autót ért lövésekről maga a XVIII. kerületi, Gyömrői úton lakó taxis értesítette a rendőrséget. Az autó a tulajdonos családi háza előtt parkolt, nem ült benne senki.

A törvények szerint Magyarországon engedély nélkül vásárolható minden olyan légfegyver, melynek a lövedéke kevesebb mint 7,5 Joule energiával hagyja el a csövet.

hirado.hu/FH

Kérdések válasz |       2007.11.04. 08:40:56  (6841)
Egy családi ház előtt parkoló taxira adtak le egy kiskaliberű fegyverből több lövést szombat este Budapesten a XVIII. kerületi Gyömrői úton.
Személyi sérülés nem történt, az okozott anyagi kár mértékének felmérése folyamatban van.

Lehet hogy ez a taxis néha a reptérről dolgozott?
Lehet hogy őt is megfenyegették már többször?
Lehet hogy meg kellene találni most már az elkövetőket és rács mögé dugni?
Lehet hogy a paint-ballt cserélték le kiskaliberüre mert csak erre futotta ?