Kiraboltak egy makói taxist

2007.10.07.

Hármasbrék!
Súlyos sérüléseket szenvedett az a makói taxis, akit szombaton rabolt ki két fiatal, a feltételezett elkövetőket elfogta a rendőrség - tájékoztatta a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense vasárnap az MTI-t.

A rendőrség eddig rendelkezésre álló adatai szerint a taxis Makóról szállította Magyarcsanádra a helybeli férfiakat, akikkel megérkezést követően vitába keveredett a fuvardíj fizetése miatt, ugyanis a szükséges összegnek csupán egy része volt az utasoknál - mondta M. Toronykőy Márta.
Hozzátette: miután nem sikerült megegyezniük, a szóváltást bántalmazás követte, majd a korábban a sofőrnek átadott pénzt is erőszakkal elvette a két férfi.
Az 53 esztendős makói taxis a bántalmazás következtében nyolc napon túl gyógyuló sérüléseket szenvedett - tudatta a százados.
A bejelentést követően a rendőrség a megadott személyleírás alapján még aznap elfogta a 19 és 24 esztendős férfiakat - közölte a sajtóreferens.
Ügyükben a rendőrség - őrizetbe vételük mellett - közfeladatot ellátó személy sérelmére elkövetett rablás megalapozott gyanúja miatt indított büntetőeljárást. A hatóság kezdeményezte előzetes letartóztatásukat.

MTI.