Tűzcsapot döntött a taxi

2007.01.13.

Kika, hova máshova?
Hallo, hová megyünk uram? – kérdezte rémülten a taxi utasa a sofőrt, de válasz helyett az oszlop érkezett.

Éjfél előtt pár perccel a XIII kerületben található Kika áruháznál egy taxi 7 sávot átszelve, kidöntött egy tűzcsapot, majd egy oszlopba csapódott. A sofőr pár percre eszméletét vesztette és még a mentők megérkezésekor is zavartan viselkedett, míg utasa szerencsésen megúszta karcolások nélkül a balesetet.


Az oszloptól 10 méterre lévő buszmegállóban tartózkodó szemtanúk azt látták, hogy a taxi egyenletesen sodródik feléjük és fékezés nélkül nekimegy az oszlopnak. A kocsi jobb hátsó ülésén utazó hölgy még a baleset után félórával is döbbenten mesélte, hiába figyelmeztette a sofőrt a helytelen irányra, az nem reagált és ő tehetetlenül nézett farkasszemet a közeledő oszloppal. Kérdésünkre, hogy mi történhetett, érdemi válasszal nem tudott szolgálni.



A mentők az ütközés ereje miatt, a még mindig zavartan viselkedő sofőrt, kivizsgálásra a MÁV kórházba szállították. Előtte még a taxistól érdeklődhettünk, ő azt állította, a Róbert Károly Krt.-i felüljárón érkezett az Árpád híd irányába, csak egy pillanatra valamilyen leesett papírért nyúlt le és ekkor a középső sávból a belsőbe sodródott, majd két villamossínpárt átszelve a szembejövő 4 forgalmi sávval is elbánt, mielőtt becsapódott az oszlopba.



A helyszínen tartózkodó taxisok egybehangzó véleménye, szerintük kollégájuk elaludt a volánnál, mert máskülönben nem lehet ekkorát hibázni.



A kiérkező vízmű szakembereinek, egy beragadt szelep miatt 20 perces küzdelembe telt, mire a taxi alvázát tisztára mosó tűzcsapot elzárták, amit a szép számban összegyűlt nézősereg hangos ovációval jutalmazott.

 

 

FOTÓ: FOX