Négyes karambol

2006.09.17.

Ügyvédje volt, jogosítványa nem
Este, 23 óra magasságában egy afrikai fiatalember adott munkát a rendőröknek. Egy olyan baleset, ahol minden résztvevő hibázott.

A külföldi fiatalember a Rákóczi úton haladt a legbelső sávban, majd mikor meglátta a keresett utcát örömében egy hirtelen mozdulattal be is szeretett volna kanyarodni. Ebben nagyban akadályozta őt, egy mellette haladó A6-os Audi, ezért szépen egymásnak koccanva megtámadták a sarkon várakozó taxikat.



Az eredmény látványos volt. Előbb az Audi csapódott a Taxi2000-es kolléga kocsijának a hátuljába, majd a külföldi srác is megjelölte az oldalát, szépen végighúzva azt. Az Audi még nekicsapódott egy Főtaxisnak is, hogy ő se maradjon ki a szórásból.



Eddig még mondhatni, egy sima baleset történt, de ezek után jöttek a meglepetések. A taxisok hamar ráébredtek arra, hogy valahol ők is hunyók, mert nem épp szabályos pózban parkoltak. Így a kiérkező hatóság döbbenten hallgatta, amint a két taxis arról próbálja őket meggyőzni, hogy miként parkolt a Főtaxi nem is ott, ahol épp áll és a Taxi2000-es kolléga milyen peches, hogy pont akkor akart leparkolni. Ez még elhanyagolható részlet lett volna, de ekkor derült fény arra, hogy az Audiban is történtek furcsaságok az ütközés következtében.




Ugyanis amikor a baleset megtörtént, akkor egyes szemtanúk esküdni mertek volna arra, hogy az Audi sofőrülésében egy fiatalember ült. Mire kiérkezett a hatóság, addigra már ebben senki sem volt biztos, mert egy szőke hölgy jelentkezett, mint a balesetet szenvedett vezető. Még valaki csendben megjegyezte, hogy de a hölgy a jobb1-en ült, de többen rosszallóan néztek rá, így már ő sem volt biztos a dolgában.



Ekkor derült ki, hogy a vétkes sofőrnél nincs jogosítvány, sőt, egyáltalán nem rendelkezik ezzel az okmánnyal. Viszont megnyugtatott mindenkit, hogy nemsokára érkezik az ügyvédje és az majd intézkedik.



Végülis az egésznek a vége, egy piknikre jobban hasonlított, mint balesetre, mert egy kellemes csevegésbe torkollott a történet, amit néha csak a rendőrök zavartak meg egy-egy kérdés erejéig.