Hasba szúrtak egy kaposvári taxist

2007.08.19.

A tettest elfogták!
Hasba szúrtak egy taxist Kaposváron vasárnap este, támadóját, egy 30 éves helybeli nőt a rendőrök pár percen belül a helyszín közelében elfogták - közölte a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője az MTI-vel.
Videoriport a megtámadott kollégával!

Bíró Gábor tájékoztatása szerint a vasútállomáson nézeteltérés támadt a taxiban utasként szállított nő és a szolgáltatást végző taxis között, feltehetően a viteldíj összege miatt.
Más információk szerint,  feltételezhető, hogy a hölgy nem akarta kifizetni az utat, és ezért kezdett vitatkozni a taxissal. 
Távozóban a nő megkarcolta a taxi oldalát, ekkor a sofőr is kiszállt és tovább
vitatkoztak - számolt be a részletekről a szóvivő.
Hozzátette: a nő eközben egy 5 centiméter pengehosszúságú zsebkéssel hastájékon szúrta a taxist.
Közlése szerint a férfit kórházba szállították, a tettest mintegy 200-250 méterre a helyszíntől a rendőrök elfogták. Megtalálták a kést is, amelyet egy szemeteskukába dobott el menekülés közben.
Csak később derül ki, milyen súlyos a taxis sérülése - mondta a Független Hírügynökségnek a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője.

 

Blikk:

Életveszélyes állapotban a megszúrt taxisofőr
2007-08-21

Kaposvár - Csak a szerencsének és a gyors orvosi segítségnek köszönheti életét az a taxis, F. József (37), akit egy 30 év körüli nő megszurkált vasárnap este.

Szemtanúk szerint miután a nő beszállt az Audiba, összeszólalkozott a sofőrrel, aki két pofonnal igyekezett rövidre zárni a vitát. A rendőrség közlése szerint az aszszony eztán megkarcolta a vasútállomás közelében veszteglő kocsit. A sofőr erre újra kipattant az autóból, a nő pedig ezzel egy időben előrántott egy ötcentis tapétavágó kést, és szó nélkül a taxiját védő sofőr hasába döfte. A szúrás után megpróbált egyetlen szó nélkül elinalni. A helyszínre érkező rendőrök azonban rögtön a késelő nyomába eredtek, és a tetthelytől 2-300 méterre el is fogták.

- A férfit a mentők a Kaposi Mór Oktató Kórházba szállították. A nőt gyanúsítottként hallgattuk ki, jelenleg szabadlábon védekezhet - tudtuk meg Bíró Gábortól, a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferensétől.

- A sérültről csak annyit mondhatok, hogy az állapota stabilizálódott - közölte Bonyó doktor a kaposi Mór kórház sebészetének ügyeletese.

I. O. É.-N. Cs.


Hatalmas a nyüzsgés a kórteremben, kilencen állják körül Farkas József ágyát. Még a fővárosból is jöttek rokonok látogatóba a taxishoz, akit vasárnap szúrt hasba egy nő a kaposvári vasútállomás előtt

– Kérsz csokit, papa? – kérdezi az ötévesforma kislány, majd a bágyadt elutasító mozdulat után még egy kísérletet tesz: – Van epres is.
A szólítottat azonban ez sem villanyozza fel. Farkas Józsefnek láthatóan már az is rengeteg energiájába kerül, hogy találjon egy pózt, amelyben végre csökkennek a fájdalmai. Bár a kötés már kisebb a hasán, mint vasárnap este, közvetlenül a műtétjét követően, a seb még mindig pokolian fáj. Persze nem is csoda, hiszen támadója öt centis késsel szúrta meg a köldöke alatt a kaposvári taxist.

 


– Bolond a nő, azt mondják, pszichiátriai kezelés alatt áll – állítja támadójáról Farkas József, akit kedd délután több rokona is meglátogatott. Baracklé, tea, ásványvíz, néhány szem gyümölcs került elő szatyraikból, s egy lábos, benne meleg étel a családfőnek. No és persze a csokoládék, melyet elhárított a bágyadt beteg.

Vasárnap többször is összeakadtam vele – emlékszik vissza megkéselése napjára a férfi. – Először kora délután szállt be a kocsimba a vasútállomás előtt, s Töröcskére vitette magát. Azaz csak vitette volna, ugyanis a zselic-kertvárosi kereszteződésnél észrevette, hogy nincs meg a telefonja, így visszafordított. Berohant néhány kocsmába, ahol előtte járt, de sehol sem találta a készüléket. Ekkorra már meguntam a várakozást, s kértem, fizessen. Kiderült, nincs pénze, ám felajánlotta, hogy lefekhetek vele. Elküldtem a fenébe...

A nő el is ment, ám nem sokkal később visszatért az állomás előtti drosztra, ahol ismét be akart szállni Farkas József kocsijába. Persze ismét pénz nélkül, így a taxis elküldte.
– Hat óra körül harmadszor is megjelent – teszi hozzá a hasba szúrt férfi. – Be akart szállni a mögöttem álló kolléga autójába. Ám miközben elment az enyém mellett, hallottam, hogy megkarcolja valamivel a kocsim oldalát. Kiszálltam, hogy rászóljak, de rögtön szúrt.

a Sonline.hu videója