Hogyan tovább a Szigeten?

2006.02.06.

Megkérdeztük Garamszegi Miklóst a Főtaxi vezérigazgatóját
- Örülök, és büszke vagyok arra, hogy ezt a szerződést meg tudtuk kötni. A várakozásokkal ellentétben biztos vagyok benne, hogy zökkenőmentesen fogjuk tudni levezényelni az átállást. A megrendelő is, és mi is azzal a határozott szándékkal kötöttük meg a szerződést, hogy a szigeten megszűnjön az eddigi áldatlan állapot, és végre rend legyen. A cél az, hogy mind az utasok, mint a taxisok elégedetten távozzanak.

Tesztek-e, tettetek-e valamilyen lépést annak megakadályozására, hogy az ottani helyzet okozói, beszivárogjanak a Főtaxiba, és a nyárra átvegyék megint a hatalmat?

- Külön lépéseket nem kellet tennünk. A meglévő felvételi rendszerünk ehhez tökéletesen megfelelő. Minden jelentkezőt lekáderezünk, összegyűjtjük a kollegák információit, és azután döntünk.
Létszámstop nincs, minden kollega előtt nyitva az ajtó, aki ezeknek a feltételeknek megfelel.

Hogy oldjátok meg, a más társaságoktól érkező taxik bejutását a szigetre, utassal, vagy rendelésre?

- Kialakítunk egy parkolót, ahol minden taxi kiteheti az utasát, és normális körülmények között várakozhat a megrendelőjére.
Viszont határozottan tilos lesz, a "kishídon" vagy a rakparton való megállás, várakozás!

Hogy fogtok tudni rendet tartani?

- Tartottunk egy megbeszélést, az összes taxitársaság vezetőivel, etikásaival. Megkértük őket, hogy legyenek segítségünkre a rend fenntartásában. Minden társaság megígérte, hogy kiemelt figyelemmel fogja követni saját kollegái szigeti tevékenységét.
Ezen kívül, a szigeten működő szórakozóhelyek teljes rendezői gárdája is meg lesz bízva a rendfenntartással.
A szerződésben szerepel, hogy a szigeten világító szabadjelzővel csak Főtaxi tartózkodhat.
A többi társaság utasra várakozó autói, lekapcsolt szabadjelzővel, tizenöt percig várakozhatnak.

Köszönjük a tájékoztatást.