Megkérdeztük Horváth Györgyöt, a Magyar Taxis Szövetség elnökét: Mi a véleménye a reptéri pályázatról?

2006.09.07.

Érdekvédők véleménye
Végigkérdezzük a taxis érdekvédő szervezeteket, hiszen az ő véleményük, a mi véleményünk. Miután Horváth György úr a pályázatban, a Volán - Airport Taxi Service Konzorcium révén érintett volt, a Taxis Szövetség nevében Bobkó Attila alelnök nyilatkozott.

A tender ellen semmi kifogásunk nem volt. Egy gazdálkodó szervezetnek joga van a területén folyó tevékenységet kézben tartani, és szabályozni. Hogy ebből ő, önmaga számára is gazdasági előnyt akar kovácsolni, azt bármikor megteheti.
Az viszont, hogy a kiírt pályázatnak megfelelően a nyertes ellátja-e a szolgáltatást, úgy ahogy az a tenderben foglaltatott, az ő felelőssége.
Amit mi látunk, hogy egységes autókkal nem nagyon rendelkeznek,  hogy vannak olyan időszakok, amikor látszik, hogy 15-20 utas várakozik taxira, nem tudják kielégíteni az utazóközönség igényeit. (azt hogy mennyire tudnak angolul, azt nem lehet tudni)
Nem tudom, hogy a cégnél, aki ezt a tendert megnyerte, hogy áll a felvétel. Ilyen feltételekkel az is lehet, hogy nem találnak olyan taxisokat, amilyet vállaltak a pályázaton. Akikkel én beszéltem kollegákkal gyakorlatilag mindenki azt mondta, hogy ezzel a fuvardíjjal nem lehet autót fenntartani, TB-t fizetni, vagyis összefoglalva ennyiből nem lehet egy vállalkozást működtetni.

 

 

tomajer@hallotaxi.hu