Megkérdeztük Bakucz Józsefet: Mi a véleménye a reptéri pályázatról?

2006.08.24.

Érdekvédők véleménye
Végigkérdezzük a taxis érdekvédő szervezeteket, hiszen az ő véleményük, a mi véleményünk.
Elsőként, a TGFSZ véleményét adjuk közre.

Bakucz J:
Ez egy nagyon klassz pályázat volt! Nagyon klasszul megfogalmazott pályázat volt a BA Rt. részéről, és igazán nem rossz az elképzelés. Csak azt hagyta ki a BA Rt, hogy ez itt Magyarország.

hallotaxi.hu:
Mi a véleményed a nyertes pályázatról? Tarifával vállalásokkal stb.?


Bakucz J:
A nyertes pályázatról az a véleményem, hogy sok sikert kívánok nekik hozzá.
Amennyiben ez tényleg 1 éven belül fel fog állni, egy nagyon komoly ütőképes csapat lesz. Igazából a részemről ennyi.
Tőlem a repülőtér mindig távol állt, mint Makó Jeruzsálemtől. Soha nem láttam bele, soha nem foglalkoztam vele. Tudjuk, hogy a városi taxizás is más, és a reptéri taxizás is más. Bízom benne, hogy rövid idő alatt konszolidálódnak a dolgok és minden a helyére fog kerülni.
Hogy a budapesti, autóval nem rendelkező taxivállalatok nem fértek bele, hát magukra vessenek. Elmondtuk, (talán már látják, hogy jó lett volna a taxisokra hallgatni) hogy a taxisokat nyomorító árverseny csak a fix tarifával akadályozható meg, Ha ma Budapesten fix tarifa van, akkor sokkal könnyebb dolga lett volna az úgymond nagyoknak (akiket a taxisok tettek naggyá, és gazdaggá) hiszen az árverseny kizárásával feltehetően ők kerültek volna ki győztesen. Biztos vagyok benne, hogy ma már másképp állnának a fix tarifához, mint akkor. Talán azóta belátták, hogy a taxisoknak is lehetnek jó gondolataik, és nem csak ők értenek a taxizáshoz. Nem kellett volna akkor meglépni, amit megléptek a főváros felé, és akkor ma nem lenne miről beszélni.

hallotaxi.hu:
Mi a véleményed a nyertes pályázóról? Tehát, hogy a régi reptéri taxisok maradnak ott továbbra is.


Bakucz J:
A reptér szempontjából nekik volt a legnagyobb a szakértelmük, ők tudták azt, hogy merre hány méter. Én, mint városi taxis azon kívül, hogy kivittem az utast meg fölvettem ott az utast, a reptérről semmit nem tudok.
Újra csak azt tudom mondani, hogy sok sikert kívánok nekik. Örülök, hogy megnyerték, hogy egyáltalán valaki megnyerte és hogy végre rend lesz a repülőtéren. Számomra teljesen mindegy lett volna, hogy ki nyeri meg. Annyiban nyugodt vagyok, hogy ők tudják hogy mi a történet ott kint a reptéren és nem így vagy úgy vagy amúgy, hisz csak közel 1 évtizede ott voltak. De hát ettől függetlenül azt nem lehet egyértelműen kijelenteni, hogy csak ők, mert ha jól tudom a régi brigádból kb. 70 ember maradt, ha minden igaz, és azért ott 150 autó is kevés lenne. Most, ha lesz ott 300-400 autó, akkor az a maradék 70 nem oszt nem szoroz.

hallotaxi.hu:
Mi a véleménye a TGFSZ -nek az azóta, tehát az indulás óta kialakult helyzetről? Tehát, hogy pillanatnyilag úgy néz ki, hogy nem tudnak megfelelni a saját maguk által vállalt feltételeknek, hogy pillanatnyilag kaotikus állapotok tudnak kialakulni a csúcs időszakokban?

Bakucz J:
Nekem erről az a véleményem, hogy a csúcsidőszakokban, a városban is kaotikus állapotok tudnak kialakulni, nem csak a repülőtéren. Mindannyian nagyon jól tudjuk, hogy ha ránk ömlik az eső, akkor elkezdenek ömleni a megrendelések, és akkor teljesen mindegy, hogy nagyok vagyunk vagy kicsik, van egyszerre 4 csapatunk vagy 850 emberünk, tök mindegy hogy mivel verjük a mellünket, nem tudjuk elvinni a megrendeléseket.
A repülőtér feltehetően ugyanebben a cipőben jár. Amikor csúcsidő van, akkor ők se tudják hirtelen elvinni. Több külföldivel készült interjút láttam és nekik a 30-35 perc várakozás abszolút nem sok egy taxira.
Ez itt sajnos Budapesten pont fordítva van. A nagyurak elkényeztették olyan szinten az utazókat, a mi rovásunkra, hogy 2 perces meg 1 perces autókat ígérnek, sőt még a szerződésekben is 5 perces kiállásokat rögzítenek.
Nem lehet teljesíteni! Tessék megnézni bármelyik nagyobb vidéki, multi céget. Egyik sem tud 5 perc alatt autót kapni, és biztos vagyok benne, hogy szerepelnek ilyenek is szerződésekben.
Az, hogy a reptéren ekkora sikere van a dolognak, csak azt bizonyítja hogy telibe találta a Veres úr ezeket a dolgokat és hogy neki is szalad a szekér.

 

 

 

 

tomajer@hallotaxi.hu