Hallotaxi fejlesztés avagy hallotaxi 2.0

2014.05.23.

Redesign!

Elindultunk!

 

Természetesen nem zökkenőmentesen, de elindult a hallotaxi 2.0!
Örülünk ha itt vagytok, és örülünk, ha segítetek megtalálni a hibákat.
 
A fórumban várjuk a kritikát! :-)
 
Felhívnánk a figyelmet, hogy a fórumokból időnként tömegesen eltűnő hozzászólások, nem "moderálási" szándékot jeleznek...   csak a technika ördöge időnként beteszi a szőrös lábát:-(
A szoftver birizgálása sajnos néha nem várt kellemetlenségeket okoz.
Elnézést kérünk!
 
Ha valakinek belépési, regisztrálási problémái adódnak, az emailben jelezze!
 
Tisztelt olvasóink, kedves kollégák!

A hallotaxi.hu immár majd egy évtizede a taxis szakma egyetlen internetes hírportálja. Ennyi idő alatt a 2005-ben modern, és gyönyörű portálszerkezet és dizájn sajnos már elavult. Meg kell felelnünk a kor kihívásainak, a tabletek, mobiltelefonok térhódításának. Rákényszerültünk a szeretett, megszokott dizájn lecserélésére annak érdekében, hogy a lap zökkenőmentesen fusson minden platformon.
Ez sokakat érint kellemetlenül, hisz semmi nem ott van, semmi nem úgy működik mostantól, mint eddig. Megpróbáltunk megőrizni mindent, ami jó volt, bevált az eredeti szoftverben. Megpróbáltuk elérni, hogy továbbra is otthon érezzétek magatokat a hallotaxin!
De a kényelmetlenségek rengeteg haszonnal is járnak. 
A fő célon kívül (hogy a lap a kor technikai elvárásainak mindenben megfeleljen), sok, mindannyiunk számára hasznos fejlesztést is sikerült megvalósítanunk.

A teljesség igénye nélkül:

A lap helykihasználása minden képernyőméreten teljes.  Akár full-HD-ban, akár egy mobil 800-as vagy 1024.-es felbontásában nézzük, az éppen használt ablak méretéhez igazodik.

A főoldalon már nem időrendben, hanem fontossági sorrendben tudjuk rendezni a híreket. Egy egy kimagasló fontosságú hír, cikksorozat anélkül tud akár örökre a főoldalon maradni, hogy ettől a friss hírek hátrányt szenvedjenek.

Menürendszerünk egyszerűsödött.
Hírrovataink külön oldalra kerültek, így lehet, hogy olyasmire is rátaláltok, ami eddig elkerülte a figyelmeteket.
Hisz sokaknak a hallotaxi "csak" egy fórum.
Rengeteg olyan felhasználó van közöttetek, aki nem is tudja, hogy a hallotaxi.hu-n több mint háromezer cikk, több száz képgaléria több tízezer képpel, és több száz videó gyűlt össze ennyi idő alatt!
 
Képgalériánk tallózásakor nem kell megvárni végre a sok száz galéria betöltődését, hanem oldalanként lapozva, élvezhető  sebességgel kereshetjük meg, amire kíváncsiak vagyunk.

Nagyon fontos fejlődés, hogy végre a keresőrendszerünk használható!
 
Külön kereshetünk a cikkek címeiben, az előszó szövegében, és csak végső esetben a teljes cikk szövegében.
Külön kereshetünk a galériák címei között, ami megkönnyíti azok helyzetét, akik a régmúltból kíváncsiak valamire.
És nem utolsó sorban tudunk keresni végre a fórumban! Akár egy felhasználó összes hozzászólásait szeretnénk kilistázni, akár egy rég elfelejtett topicot keresünk a címe alapján, de még a fórum teljes szövegében is megpróbálhatjuk megkeresni, hol, mikor beszélgettünk valamiről.

 
A végére hagytam a fórumot. 

A legnagyobb változáson, lapunk általunk is legfontosabbnak tartott része esett át.
Fórumunk mind dizájnjában, mind funkcionálisan teljesen megújult!

Minden felhasználó tölthet fel képet (avatar) magáról, és eldöntheti, hogy az adatlapján (mely adatlap akár a keresővel, akár a fórumban a nickre kattintva láthatóvá válik) mennyi adat jelenjen meg róla.

A fórum olvasásakor, beállítható, hány hozzászólást mutasson a rendszer, attól függően, hogy egy pörgős beszélgetésben vagyunk (10 hozzászólás, a sebesség mindennek előtt) vagy egy hosszabb lemaradást behozandó, sokat akarunk olvasni (100 hozzászólás/oldal, hogy ritkábban kelljen lapozni).
 
Az új hozzászólás szerkesztő, egy minden igényt kielégítő, modern felület. Szó szerint szinte bármit megtehettek hozzászólásaitokban.  Némi gyakorlattal egyéni stílust alakíthattok ki, és komoly, újságcikkeket megszégyenítő írásokat publikálhattok.
 
Mindehhez társul a sokak által évek óta szorgalmazott módosítási lehetőség:  Minden hozzászóló, a hozzászólásának elküldése után három percig (!) lehetőséget kap a hozzászólás kijavítására, ha az elküldés gomb megnyomása után veszi észre, hogy hibát vétett a szövegben, vagy a hozzászólás "képe" nem olyan, mint amilyennek elképzelte.

Remélem sikerült képet adnom a változásokról, rendszeres olvasóinknak segítséget adni ahhoz, hogy mostantól jobban ki tudják használni a lap által nyújtott szolgáltatásokat, régi olvasóinknak meg meghozni a kedvét ahhoz, hogy újra meglátogassanak minket.

Üdvözlettel:  Majercsik Tamás
(tomajer)
főszerkesztő ...  vagy valami ilyesmi.