Taxisháború Ferihegyen

2006.06.22.

blogter - egy kivülálló véleménye
„a taxis azért taxis Pesten, mert van neki szabadsága, és azt csinál amit akar … …mindenesetre előre gratula a nyerteseknek, éljen a kizsákmányolás és a rabszolgatartás! Ha kicsit bátrabbak lennének a cégek, mehetne a BA koldulni taxiért, nem pedig ő diktálna”

Egy feltehetően szakmából való vélemény a hallotaxi.hu fórumában a ferihegyi taxistenderrel kapcsolatban. Milyen rabszolgatartásról is ír? Ja, hogy rendezett viszonyok között kellene dolgozni? Az apropó pedig az, hogy a ferihegyi taxispályázat határideje most járt le, ahol szinte valamennyi ismert cég jelen van (konzorciumokban) a kisebb játékosok mellett. A fentihez hasonló hozzászólásokból úgy látszik, hogy néhányan nem örülnek a reptér új tulaja által kiírt tendernek, ami elég nagy követ dobott Ferihegyi taxishelyzet évek óta nem változó állóvizébe (jó kis képzavar...).

Kívülállóként annyit látok, hogy a szitut mindenképpen rendbe kell rakni: pl. a reptér előtt a pusztában várakozó kocsik szánalmas látványt nyújtanak, és nem tudom, létezik-e olyan, aki a Ferihegyet jelenleg kiszolgáló Tourist Taxival utazott volna…

A tét mindenesetre nem az utasoknak, hanem a taxisoknak nagyobb; a tenderrel nyilván nagy pénzek forognak kockán, a berögzült urambátyám módszerek kisöprése pedig vaskos érdekeket sért.

 

Forrás: Ekonomista