Súlyos tragédiát okozott a tűzijáték alatt kitört vihar

2006.08.20.

Tragédiát okozott
Budapesten vasárnap este az ünnepi tűzijáték alatt kitört vihar. Meg nem erősített hírek szerint több ember meghalt, nagyon sokan megsebesültek. A kialakult kaotikus állapotok miatt sem a mentők, sem a tűzoltók, sem a rendőrség nem tudott pontos információval szolgálni a baj nagyságáról.

Meg nem erősített hírek szerint a Margit híd és Lánchíd között legalább tíz ember maradt egy kidőlt fa alatt. Köztük halottak, súlyos sebesültek vannak.

Az MTI helyszínen tartózkodó tudósítója a pesti Vigadó elől azt jelentette, hogy a pánikba esett emberek mélygarázsokba, illetve a kis földalattiba menekültek. Kaotikus jelenetekről számoltak be a budai oldalon, a Batthyány-térről, ahol legkevesebb két ember sérült meg, amikor a nézőkre dőlt a délutáni légi parádéról tudósító újságírók számára felállított emelvény. Sérülteket ellátó mentőket láttak a tudósítók az Erzsébet híd pesti hídfőjénél, a pesti Vigadónál. Súlyos sérültek vannak a budai Várban, ahol a Sándor-palota teteje megrongálódott. Leszakadt a népligeti autóbusz-pályaudvar teteje is. Személyi sérülés ott nem történt, de a várakozó autóbuszok megrongálódtak.

A Dunán több hajó összeütközött. Négy embert kimentettek a vízből, egy ember eltűnt. A pánik miatt nagyon sok gyermek elsodródott szülei mellől, a rendőrök próbálnak segíteni felkutatásukban a kétségbe esett szülőknek (MR).