Reggeli kávé

2006.11.08.

Öt évet ült előzetesben ártatlanul - 100 millióra perli a magyar államot
Ártatlanul töltött előzetes letartóztatásban öt évet és nyolc hónapot a Hajdú-Bihar megyei Burka Ferenc és fia, akiket különös kegyetlenséggel elkövetett emberöléssel gyanúsítottak - közölte az MTI-vel Zeke László, a két férfi ügyvédje.

Az indokolatlanul előzetes letartóztatásban töltött évek miatti jövedelem-kiesésre, egészségük megromlására, a lelki megpróbáltatásokra tekintettel a két férfi és ügyvédje kártalanítás iránti igényt jelentett be az alperessel, az állammal szemben.

 


Nagyot buktak Bushék, újrázott a Terminátor

A demokraták előnye rajzolódik ki a keddi amerikai kongresszusi választások után közzétett nem hivatalos részeredmények szerint, az amerikai média előrejelzése szerint a Demokrata Párt megszerezte a többséghez szükséges mandátumokat a képviselőházban.

 


Újabb terhet rónak ránk: januártól már tévéadót is kell fizetni

Jövőre az állam már nem vállalja át a televíziók üzembentartási díjának fizetését az éttermektől és a szállodáktól. Januártól minden egyes készülék után havonta 2901 forintot kellene fizetniük a vendéglátóipari egységeknek, a szállodáknak, és -a szórakoztató-elektronikát forgalmazó boltokon kívül - a kereskedőknek is.

 


Újabb rejtély: Mitnyan után Pokornit is elnyelte a hegyvidéki Bermuda-háromszög

Bár Mitnyan György idejéből megszoktuk, hogy sokra nem számíthatunk, ha az engedély nélkül felállított turulszobor ügyében keressük a XII. kerületi önkormányzatot, arra nem is gondoltunk, hogy a polgármesterváltás óta sem szűnik a káosz a Hegyvidéken, sőt. Cikkünk eredetileg a bontásra ítélt turulról szólt volna, ha nem ütköztünk volna rendre falakba.

 


Lendvai Ildikó: Semjén Zsolt a miniszterelnöknek szánt verembe esett bele

Ha a Fidesz és a KDNP kivonul az ülésteremből, amikor a miniszterelnök felszólal, és nem érkeznek időben vissza, akkor saját indítványaikat sem tudják megszavazni - írta Lendvai Ildikó a Semjén Zsoltnak címzett levelében.

 


Nem jó játék!

A Boston College fejlődéspszichológusa szerint, a gyerek a játszási folyamatban tanulja meg a világot. A jó játék kaput nyit a világ működésére. Olyan réseket hagy, amiket a gyereknek kell kitöltenie, helyet hagy a képzelőerő és a kreativitás számára. A jó játék lehetőségeket rejt magában. Kiterjeszti a játszási tevékenységet, nem pedig korlátozza.

 


Orosz rulett a vasúti síneken

Vonat elé hajtott egy autó hétfő éjjel Budapesten: a kocsiban meghalt egy 32 éves nő. Tavaly tizenegyen haltak meg, miután figyelmetlenségből vagy brahiból a sínekre hajtottak. A Blikkben megjelent, olvasó-riporterünk által fotózott taxis felesége viszont állítja, férje csak azért ment át a leeresztett félsorompó mellett, mert az elromlott.

 


Akár 3000 forint egy hívás

A mobilszolgáltatók barangolási (roaming) díjai továbbra is nagyon magasak Európában, ami visszatartja az embereket mobiltelefonjuk külföldi használatától - derül ki az Eurobarometer által kedden közzétett európai szintű felmérésből.

 


Két Piramis koncert lesz decemberben

Brády Márton, a koncertet szervező Showtime Budapest ügynökség ügyvezetője megerősítette, hogy az eredeti tervvel ellentétben a harmincegy éves rockzenekar nemcsak december 26-án, hanem 27-én is várja a közönséget.

 


Kóbor János felháborodott

Kedd reggel napvilágot látott a hír, miszerint a 63 éves Kóbor János és 41 éves kedvese, Zsóka szülői örömök elé néznek. Ők azonban úgy gondolják, az ilyen dolgok nem tartoznak a nyilvánosságra, ráadásul az Omega frontembere azt mondja, őt senki nem kérdezte meg a gyermekáldással kapcsolatban.

 


Fedetlen kebellel, bugyi nélkül!

Furcsa dolgokat viseltek őseink a ruha alatt. Hol tonnányi fűzőket, hol semmit. A cél azonban már akkor is a csábítás volt. A világtörténelem legfurcsább fehérnemű-szokásaiból szemezgetünk.

 


Hofi Géza - Egy kiöregedett vadászkutya

 


Röplabdázó Playboy csajok