Taxiállomás: áthelyezve

2006.04.14.

Vidéken is vannak problémák
Miskolcon is egyre rosszabb a helyzet. A napokban megszünt a legnagyobb droszt a belvárosban az utca szélesítése miatt. Kijelöltek ugyan a közelben egy kavicsos, felszórt parkolót, de ezt drosztnak nem lehet nevezni. Ezt a területet viszont jövőre beépítik, tehát logikus, hogy max. ez is egy évig működhet. Tavaly már megszüntettek egy másikat, mivel ott parkot alakítottak ki. Nem túlzok, ha azt mondom, a miskolci városvezetés a belvárosi fejlesztések kapcsán a taxisokkal foglalkozik a legkevésbé.

Megszűnt a taxiállomás a miskolci Szentpáli utcában, a kamara előtt. Nem egy taxis kereste meg az Észak-Magyarország szerkesztőségét azzal, hogy rosszabb helyet jelöltek ki számukra, mint az volt.
Lévai István, a polgármesteri hivatal illetékes munkatársa elmondta a lapnak: a Corvin utca kétirányúsítása, illetve a forgalmi rend megváltozása miatt szűnt meg a droszt, ott buszmegálló lesz. Februárban tartottak bejárást, azon a kereskedelmi és iparkamara munkatársa képviselte a taxisokat. Megnézték a lehetségesnek gondolt helyeket, és egy maradt: a Szűcs Sámuel utca – az, ahol a tehertaxik is állnak –, annak egy szakasza, ezt egy hónapja jelölték ki. Lévai István szerint elfér annyi kocsi, mint a korábbi droszton. Arra a panaszra, hogy ugyanannyit kell fizetniük a taxisoknak, mint korábban, a Szentpálin, az a válasz, hogy mindenütt egységesen 12 ezer forint egy évre egy autóhely bérleti díja. (Nyugdíjas taxisnak a fele.) A taxisok kérésére útbaigazít táblákat tesz ki a hivatal.